Ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru, le-a spus, marţi, reprezentanţilor mediului de afaceri că marele pariul al României îl reprezintă capitalul uman, calitatea oamenilor fiind principala barieră în angajare. Pâslaru a precizat că una dintre probleme este dată de oamenii care nu îşi mai caută locuri de muncă, dezolaţi de faptul că nu au oportunităţi şi întreţinuţi de o politică pasivă a statului de a acorda venitul minim garantat şi alte beneficii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

“Capitalul uman, în acest moment în România, este marele pariu al României pe viitor, nu partea de finanţare. Întotdeauna se va găsi capital pentru proiecte bune, dar pe termen mediu, bariera pe care o vedem în acest moment este dată de calitatea oamenilor, talentul pe care îl atragem şi cantitatea, oamenii pe care îi găsim ca să lucreze. Dacă această problemă ar fi recunoscută, ne-ar da un ingredient-cheie al menţinerii aceste dezvoltări. Degeaba vom vrea să atragem investiţii străine, pentru că se va pune problema cu ce oameni se va lucra”, a spus ministrul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, Dragoş Pîslaru, la evenimentul “Topul naţional al firmelor private din România”.

Ministrul Muncii a adus în discuţie şi OUG 60/2016, despre care spune că aduce un beneficiu şi pentru întreprinderile mici şi mijlocii. Pîslaru a precizat că este o problemă că oamenii nu îşi mai caută locuri de muncă, dar pentru această problema, Ministerul Muncii a încercat să găsească soluţii prin OUG 60/2016 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum

“Problema de cantitate în România este legată inclusiv de grupurile vulnerabile, oamenii care nu îşi mai caută locuri de muncă, care sunt dezolaţi de faptul că nu au oportunităţi, care au fost şi întreţinuţi de o politică pasivă a statului de a acorda venitul minim garantat şi alte beneficii care i-a descurajat. Acest element am încercat să-l redresăm în OUG 60/2016, care schimbă radical cadrul de măsuri active. Încurajează toate persoanele care sunt pe beneficii sociale să-şi găsească loc de muncă şi o primă de activare şi să rezolve o problemă a eterogenităţii”, a afirmat ministrul.

Pîslaru a mai spus că România intră într-un nou ciclu de dezvoltare economică şi că trebuie să se menţină acest lucru pentru a avea mai mulţi ani de creştere economică.

“Cred că sunt nişte elemente care mă fac să cred că lucrurile stau mai bine. În primul rând, aş îndrăzni să spun că ne dăm cu toţii seama că intrăm într-un nou ciclu economic. România intră într-un nou ciclu de dezvoltare economică şi numai de noi depinde să ţinem acest ciclu economic şi să avem patru, poate chiar opt ani de creştere economică”, a adăugat ministrul Muncii. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.