Managerul Circului Globus din Bucureşti, Victor Coman, a declarat pentru Agenţia de presă News.ro că în grajdurile instituţiei din şoseaua Petricani se aflau adăpostite animalele pensionate ale circului, iar printre cele care au murit în incendiu se aflau şi câteva din proprietatea unei dresoare din Ucraina. În plus, el a afirmat că îngrijitorii au încercat să stingă singuri incendiul şi să scoată animalele de acolo, că în clădire nu erau depozitate furaje şi că, deocamdată, nu se cunoaşte cauza izbucnirii incendiului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”În şoseaua Petricani erau adăpostite animalele pensionate ale circului. Anul trecut, de acolo, am dus doi lei, trei tigri şi o cămilă albă la Grădina Zoologică din Braşov şi urmează să le găsim şi celorlalte astfel de locuri”, a declarat el pentru News.ro. 

Victor Coman a mai spus că nu ştie de ce doi dintre tigri nu au ieşit din cuşcă şi a menţionat că acolo nu se aflau furaje depozitate.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum

”Nu ştim exact ce s-a întâmplat. Eu acum am venit de acolo. Administratorul nostru mă va suna imediat, pentru a-mi da mai multe detalii. Ştiu că au murit doi tigri, care nu ştiu de ce nu au ieşit în curtea lor, cum au făcut ceilalţi trei. Mai erau acolo câteva pisici şi porcuşori vietnamezi, care aparţineau unei dresoare ucrainene”, a mai afirmat el. 

”Din fericire, nu este niciun angajat rănit. Nu aveam furaje depozitate acolo. Existau stingătoare şi oamenii au încercat iniţial să stingă ei. Au văzut că flacăra este mare şi au sunat imediat la pompieri”, a mai spus Coman, fără a preciza ora la care s-a observat declanşarea incendiului.

Întrebat dacă există autorizaţii pentru această clădire, managerul circului a spus că imobilele respective sunt administrate de Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement: ”Clădirile sunt preexistente. Vă daţi seama că există autorizaţii. Sunt clădirile Administraţiei Lacuri, Parcuri şi Agrement. Noi doar am reparat acoperişul anul trecut”.

Întrebat, de asemenea, despre faptul că pompierii au reclamat că nu au putut intra în spaţiul în care se aflau animalele doarece acestea erau foarte agitate, iar medicul veterinar a ajuns la faţa locului după aproximativ două ore pentru a tranchiliza animalele, pentru a le muta, managerul Circului Globus a spus că el a fost primul anunţat de către îngrijitorii menajeriei, care mai întâi au încercat singuri să scoată animalele de acolo.

”Îngrijitorii au ieşit cu hainele de pe ei. Vă daţi seama... M-au sunat imediat şi au încercat să scoată animalele de acolo. Apoi l-au anunţat pe medicul veterinar. El a fost chemat aici doar pentru situaţia în care era nevoie să tranchilizeze animalele. Nu vreau să îi aduc vreo acuză. Chiar dacă era el aici, nu putea face mai mult. E un mare iubitor de animale. Vă daţi seama, nu putem să lucrăm la circ dacă nu iubim animalele”, a spus Coman.

”Nu am înţeles de ce vechea conducere – nu vreau să dau vina pe nimeni – dar... a cumpărat atât de multe animale. Vreo doi ani, ce-i drept, ele au fost în turneu prin lume, însă când dresorul s-a îmbolnăvit şi a murit, nu a mai avut cine să lucreze cu ele”, a adăugat Coman.

Despre interzicerea folosirii animalelor sălbatice în circuri, el spune că, odată ce legea o va impune, instituţia se va conforma.

Incendiul la grajdurile în care se aflau animale de la Circul Globus a izbucnit în jurul orei 5.00 şi a cuprins o clădire de pe Şoseaua Petricani din Capitală, pe o suprafaţă de aproximativ 300 de metri pătraţi. Incendiul a cuprins pereţii clădirii în care se află grajdurile cu animale ale Circului Globus şi o parte din acoperiş. De asemenea, flăcările au cuprins şi o clădire administrativă.

FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea

Pompierii au solicitat intervenţia medicilor veterinari, luând legătura atât cu reprezentanţi ai Circului Globus, cât şi ai Grădinii Zoologice, astfel încât animalele să fie tranchilizate şi mutate din grajdurile cuprinse de flăcări.  Reprezentantul ISU Bucureşti-Ilfov preciza că în jurul orei 7.15 la faţa locului a ajuns un reprezentant al circului, care a tranchilizat o parte din animale. Reprezentanţii ISU spuneau că imobilul cu suprafaţa de 300 de metri care a fost cuprins de flăcări era compartimentat, cuprinzând mai multe grajduri în care se aflau zeci de animale, unele dintre ele aflându-se în zona în care se manifesta incendiul.

Intervenţia pompierilor a fost îngreunată şi din cauza zăpezii, fiind probleme în identificarea hidranţilor la nivelul carosabilului.

 

Unsprezece animale, între care doi tigri, au murit în urma incendiului, pompierii reuşind să salveze alte peste 20 de animale, între care tigri, cămile şi ponei.

Astfel, potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Bucureşti-Ilfov, Daniel Vasile, în urma incendiului au murit 11 animale: patru pisici, doi porci vietnamezi, doi tigri şi trei câini.

De asemenea, pompierii au reuşit să salveze alte peste 20 de animale: şapte tigri, două cămile, doi tauri, un cal, doi ponei, un cangur, trei ogari şi câteva capre.

Reprezentantul ISU a precizat că imobilul cu suprafaţa de 300 de metri care a fost cuprins de flăcări era compartimentat, cuprinzând mai multe grajduri în care se aflau zeci de animale, unele dintre ele aflându-se în zona în care se manifesta incendiul. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.