Fregata ”Regina Maria” participă, timp de o lună, la operaţia EUNAVFOR MED ”IRINI” din Marea Mediterană, urmând să contribuie la respectarea embargoului ONU asupra armelor impus Libiei, prin monitorizarea traficului maritim.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Fregata «Regina Maria», având la bord un elicopter IAR 330 Puma Naval şi un detaşament pentru forţe speciale (FOS), a plecat joi, 9 mai, din portul militar Constanţa pentru a participa, timp de 30 de zile, la Operaţia EUNAVFOR MED «IRINI», în Marea Mediterană”, au transmis reprezentanţii Forţelor Navale Române.
 
Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
Ei au adăugat că România ia parte, astfel, pentru a treia oară la Operaţia EUNAVFOR MED ”IRINI".
 
”În cadrul misiunii, nava va contribui la asigurarea respectării embargoului ONU asupra armelor impus Libiei prin monitorizarea traficului maritim şi executarea de inspecţii la bordul navelor comerciale aflate în tranzit în Marea Mediterană”, a mai transmis sursa citată. 
 
Operaţia EUNAVFOR MED ”IRINI", succesoare a EUNAFOR MED ”SOPHIA", este o operaţie de management al crizei, iniţiată în urma deciziilor luate la Conferinţa de la Berlin, din anul 2022, în scopul realizării condiţiilor pentru încetarea permanentă a conflictului din Libia.
 
Fregata ”Regina Maria" - 222 este comandată de comandorul Alexandru Mitel-Laurenţiu şi are la bord un echipaj format din 240 de militari.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.