A zecea zi de manifestaţii antiguvernamentale în Piaţa Victoriei din Capitală s-a încheiat, numărul maxim de manifestanţi fiind atins în jurul orei 21.15, când în faţa sediului Executivului s-au aflat aproximativ 5.000 de persoane. Alţi peste 5.000 de oameni au ieşit în stradă în mai multe oraşe din ţară, pentru a cere demisia Guvernului Grindeanu. Peste 400 de oameni au protestat, pentru a cincea zi la rând, în faţa Palatului Cotroceni, cerând demisia preşedintelui Klaus Iohannis. Manifestaţia s-a încheiat după aproape patru ore.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

UPDATE 23:00 - A zecea zi de proteste în Piaţa Victoriei din Bucureşti s-a încheiat

A zecea zi de manifestaţii antiguvernamentale în Piaţa Victoriei din Capitală s-a încheiat, numărul maxim de manifestanţi fiind atins în jurul orei 21.15, când în faţa sediului Executivului s-au aflat aproximativ 5.000 de persoane. În scurtă vreme, demonstranţii au început să plece masiv, astfel că, la ora 22.00, în piaţă mai erau aproximativ 2.000 de oameni, iar numărul lor a scăzut la 200, o jumătate de oră mai târziu.

Oamenii au scandat "Jos Tăriceanu, Dragnea şi Grindeanu", "Altă întrebare? Altă guvernare", au fluierat, au bătut în tobe şi au suflat în vuvuzele.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum
CITEȘTE ȘI Protestele de la Cluj-Napoca şi Sibiu, la care au participat peste 4.500 de oameni, s-au încheiat, manifestanţii cântând Imnul Naţional

UPDATE 22:32- Manifestaţia din Piaţa Victoriei, aproape de final. Aproximativ 200 de persoane scandează: "Demisia", "ALDE şi PSD, aceeaşi mizerie"

Manifestaţia din Piaţa Victoriei din Capitală se apropie de final, după ce, în faţa Guvernului, au rămas, la ora transmiterii acestei ştiri, aproximativ 200 de persoane, iar oamenii continuă să plece spre metrou.

Demonstranţii rămaşi în piaţă strigă: "Zi de zi aici vom fi" şi "Jandarmeria, jos pălăria"

UPDATE 22:11 - Protestele de la Cluj-Napoca şi Sibiu, la care au participat peste 4.500 de oameni, s-au încheiat, manifestanţii cântând Imnul Naţional

Protestele de la Cluj-Napoca şi Sibiu, la care au participat peste 4.500 de oameni, s-au încheiat, după ce manifestanţii au mărşăluit pe străzile din zona centrală a celor două oraşe şi au cântat Imnul Naţional, ei spunând că vor ieşi în stradă şi în zilele următoare. Câteva sute de oameni s-au adunat şi în alte oraşe din ţară.

Primii manifestanţi au început să vină în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca de la ora 18.30, după aproximativ o oră şi jumătate numărul protestatarilor ajungând la 1.500.

În jurul orei 20.00, oamenii au plecat într-un marş pe străzile din oraş, iar pe traseu lor li s-au alăturat numeroase grupuri de clujeni, astfel că numărul acestora a crescut la aproximativ 3.500.

UPDATE 22:05  - Manifestanţii au început să plece din Piaţa Victoriei. Cei rămaşi scandează: "Rezistăm, rezistăm!" şi "Zi de zi aici vom fi"

Manifestanţii din Piaţa Victoriei din Capitală au început să plece, la ora transmiterii acestei ştiri, cei rămaşi, aproximativ 2.000, scandând: "Rezistăm, rezistăm!"

Mai mult de jumătate dintre cei 5.000 de manifestanţii care se aflau în faţa Guvernului în jurul orei 21.15 au plecat spre case, în condiţiile în care temperatura înregistrată în Bucureşti este de minus 5 grade. Grupuri mari continuă să plece spre intrările metroului.

UPDATE 21:25: Aproximativ 5.000 de oameni în Piaţa Victoriei: "Jos Tăriceanu, Dragnea şi Grindeanu", "Altă întrebare? Altă guvernare"

Aproximativ 5.000 de oameni protestează la această oră în Piaţa Victoriei din Capitală, scandând "Jos Tăriceanu, Dragnea şi Grindeanu", "Altă întrebare? Altă guvernare", "La închisoare, nu la guvernare", "Hoţii".

FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea

Manifestanţii fluieră, bat în tobe şi suflă în vuvuzele, zgomotul din Piaţa Victoriei fiind asurzitor.

La o portavoce sunt strigate lozinci precum: "România, trezeşte-te", "Rezistăm, nu plecăm", "Altă întrebare? Altă guvernare", preluate apoi de toată mulţimea.

FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea

Protestatarii sar pe loc să se încălzească, temperatura înregistrată acum în Bucureşti fiind de minus 5 grade Celsius. 

UPDATE 20:56: Protestul de la Cotroceni s-a încheiat. Aproximativ 400 de persoane au cerut, a cincea zi la rând, demisia lui Iohannis

Protestul de la Palatul Cotroceni, faţă de preşedintele Klaus Iohannis, s-a încheiat, după aproape patru ore, circa 400 de manifestanţi solicitând, pentru a cincea zi la rând, demisia şefului statului. Protestul a fost mai mic în amploare faţă de zilele trecute.

CITEȘTE ȘI Protestul de la Palatul Cotroceni s-a încheiat. Aproximativ 400 de persoane au cerut, a cincea zi la rând, demisia lui Iohannis

UPDATE 20:30 - Peste 2.000 de oameni s-au adunat în Piaţa Victoriei

 

În Piaţa Victoriei din Capitală se află, la această oră, aproximativ 2.000 de oameni, care scandează "Demisia", "DNA să vină să vă ia" şi poartă pancarte pe care scrie: "Grindeanu, du-te după Iordache", "Jos guvernul mafiot PSD-ALDE".

Circulaţia a fost blocată atât dinspre Bulevardul Kiseleff, cât şi spre Şoseaua Titulescu şi Calea Victoriei. În acest moment se mai poate circula doar prin faţa Guvernului, spre Şoseaua Aviatorilor.

La acestă oră, aproximativ 3.000 de oameni protestează şi în alte oraşe din ţară, pentru a zecea seară consecutiv.

CITEȘTE ȘI Aproximativ 3.000 de oameni au ieşit în stradă, pentru a zecea seară consecutiv, în mai multe oraşe din ţară; la Galaţi, un tânăr a adus termosuri cu apă caldă şi plicuri de ceai

UPDATE 19:41 - Aproximativ 1.000 de oameni protestează în Piaţa Victoriei: "Cine nu sare nu vrea schimbare"

În Piaţa Victoriei din Capitală se află, la această oră, aproximativ 1.000 de protestatari, care fluieră şi scandează "Cine nu sare nu vrea schimbare", "PSD, ciuma roşie". Circulaţia a fost blocată dinspre Bulevardul Kiseleff spre Calea Victoriei. Oamenii continuă să vină în grupuri mici de la ieşirile de metrou şi de pe străzile adiacente pieţei.

Cei aproximativ 1.000 de oameni care s-au adunat în faţa sediului Guvernului nu depăşesc perimetrul împrejmuit cu garduri de către jandarmi. Cu toate acestea, circulaţia a fost blocată dinspre Bulevardul Kiseleff spre Calea Victoriei. 

UPDATE 19:10 - Aproximativ 300 de persoane în Piaţa Victoriei, în cea de a zecea zi de proteste: "Hoţii", "Demisia"

Aproximativ 300 de persoane se află, la ora transmiterii acestei ştiri, în Piaţa Victoriei din Capitală, pentru cea de a zecea zi de proteste. Manifestanţii scandează "Hoţii", "Demisia", "DNA să vină să vă ia", "PSD, ciuma roşie" şi suflă în vuvuzele. Circulaţia se desfăşoară normal în zonă.

Oamenii care s-au adunat în faţa sediului Guvernului nu depăşesc perimetrul împrejmuit cu graduri de către jandarmi. Ei fluieră, suflă în vuzuzele şi strigă: "Noaptea ca hoţii, "Demisia", "DNA să vină să vă ia" .

Majoritatea şoferilor care trec prin Piaţa Victoriei claxonează în semn de solidaritate cu demonstranţii.

Pe pancartele din piaţă se pot citi mesajele:"#rezistăm","Rezistenţa devine datorie", "Îndrăzneşte să crezi. Noi suntem generaţia care o să vă schimbe","Nu pot ei minţi cât putem noi gândi", "Jos Guvernul".

Unii protestatari flutură steaguri ale României, ale Uniunii Europene şi ale Statelor Unite

UPDATE 18:30 - Femeie care participa la manifestaţia de la Palatul Cotroceni, preluată de ambulanţă după ce i s-a făcut rău

Unei femei care participa la protestul din faţa Palatului Cotroceni i s-a făcut rău, fiind preluată de o ambulanţă şi dusă la spital. La ora transmiterii acestei ştiri, la manifestaţia de la Cotroceni sunt aproximativ 300 de persoane, care cer demisia preşedintelui Klaus Iohannis, fiind a cincea zi de proteste.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Jandarmeriei Bucureşti, Georgian Enache, unei femei i s-a făcut rău, fiins scoasă de către jandarmi din mulţime. Ea a fost preluată de o ambulanţă SMURD şi transportată la spital.

UPDATE 17:50 - A zecea zi de proteste: Câteva zeci de persoane în Piaţa Victoriei, peste 100 de manifestanţi la Palatul Cotroceni

La ora transmiterii acestei ştiri, în faţa Palatului Cotroceni sunt peste 100 de persoane care scandează lozinci de susţinere a Guvernului Grindeanu şi cer demisia preşedintelui Klaus Iohannis. 

Ei au pancarte cu mesaje precum  "Demisia", "Suspendare pentru instigare", "Iohannis nu e preşedintele meu", "Iohannis, agent al intereselor străine din România".

Aceasta este cea de a cincea zi de proteste în faţa Palatului Cotroceni. 

Miercuri seară, în mijlocul protestatarilor a mers preşedintele Klaus Iohannis, care a stat acolo câteva minute, încercând să aibă un dialog cu protestatarii. "Suntem cu toţii români", le-a spus manifestanţilor preşedintele Klaus Iohannis. Oamenii l-au huiduit şi i-au reproşat că a dezbinat ţara, strigând "Demisia".

Ulterior, Iohannis a scris pe Facebook că înţelege să îşi exercite mandatul de preşedinte ascultând vocea tuturor românilor, indiferent de opţiunile lor şi că este "absolut firesc să existe diferenţe de păreri", fiind dreptul fiecărui cetăţean să-şi exprime convingerile paşnic şi civilizat.

Recordul de participanţi la manifestaţia de la Cotroceni a fost puţin peste 2.000. Marţi, o parte a manifestanţilor au venit la protest cu autocare şi microbuze înmatriculate în judeţul Dolj. Ei au scandat continuu împotriva preşedintelui Klaus Iohannis, a şefei DNA Laura Codruţa Kovesi, precum şi împotriva serviciilor secrete.

Bucureştenii au început să se strângă, joi seară, pentru a zecea zi la rând, şi în Piaţa Victoriei, unde la ora transmiterii acestei ştiri sunt câteva zeci de persoane, care cer demisia Guvernului Grindeanu. Manifestanţii au curăţat o parte din zăpada aflată în perimetrul împrejumuit cu garduri de jandarmi. Ei au scris pe jos, în zăpada rămasă, #rezistăm, #existăm. 

În cele nouă  zile de proteste, numărul record de manifestanţi din Piaţa Victoriei a fost atins duminică, peste 280.000 de oameni protestând chiar în ziua în care Guvernul a abrogat Ordonanţa de Urgenţă privind codurile penale. Oamenii au spus că nu vor renunţa la proteste, pentru că Guvernul a minţit, a făcut un abuz adoptând o ordonanţă de urgenţă pentru a schimba prevederi din codurile penale, în beneficiul unor politicieni, şi trebuie să răspundă pentru ce a făcut şi să îşi dea demisia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.