A unsprezecea zi de proteste a scos peste 6.000 de oameni în Piaţa Victoriei. Protestul din faţa sediului Guvernului s-a încheiat după cinci ore, timp în care oamenii au scandat „Demisia” şi „Hoţii”, în ritm de tobe, au ţinut luminile de la telefoane aprinse timp de câteva minute, au intonat Imnul, s-au prins în horă şi au cerut demisia lui Grindeanu, Dragnea şi Tăriceanu. De asemenea, peste 7.500 de persoane au participat la protestele antiguvernamentale din mai multe oraşe. În acelaşi timp, în faţa Palatului Cotroceni a continuat protestul susţinătorilor Guvernului, timp de aproape patru ore aproximativ 400 de oameni cerând demisia preşedintelui Iohannis.
Peste 6.000 de oameni în Piaţa Victoriei, în cea de a unsprezecea zi de proteste antiguvernamentale
A unsprezecea zi de proteste a scos în stradă peste 6.000 de oameni, în Piaţa Victoriei, unde manifestaţia s-a încheiat după cinci ore, în jurul orei 22.30, timp în care oamenii au scandat „Demisia” şi „Hoţii”, în ritm de tobe, au ţinut luminile de la telefoane aprinse timp de câteva minute, au intonat Imnul, s-au prins în horă şi au cerut demisia lui Sorin Grindeanu, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu. Manifestanţii au spus că vor veni şi sâmbătă şi duminică să protesteze.
Oamenii au scandat "Dragnea şi ai lui, trădătorii neamului", "PSD ciuma roşie", „Noaptea, ca hoţii”, „DNA să vină să vă ia”, „Zi de zi aici vom fi”, "România, trezeste-te!", "La închisoare, nu la guvernare", au huiduit şi au suflat în vuvuzele. În ritm de tobe s-a scandat „Demisia” şi „Hoţii”.
La ora 21.00, când în Piaţa Victoriei erau peste 6.000 de protestatari, oamenii şi-au aprins luminile de la telefoanele mobile, au intonat Imnul, apoi au continuat cu o nouă serie de scandări „Demisia” şi „Hoţii”.
Unii dintre manifestanţi s-au prins în horă şi au cântat „Hai să dăm mână cu mână / Cei cu inima română”.
Manifestanţii au afişat pancarte pe care scria „Întrebare: Ce nu aţi înţeles din sintagma «Abrogaţi şi plecaţi»?”, „Somnul naţiunii naşte monştri”, „CCR, ruşine! N-ai judecat pentru România!”, „M-am săturat să fiu condus de cleptomani şi mincinoşi! #Rezist”, „Votaţi OUG 14”, „Let’s make Dragnea small again”, "Demisia! Nu putem sta să vă păzim noapte de noapte!", "#rezist. Ghinion", "Hoţii la puşcărie" şi "Grindeanu, du-te după Iordache".
Pe o clădire din zona Pieţei Victoria a fost proiectat, în timpul manifestaţiei, mesajul „We are back”, iar unii dintre protestatari au purtat banderole albe pe care scria "Rezist".
Steaguri ale României, Uniunii Europene, Statelor Unite ale Americii şi Canadei au fost aduse şi vineri la protestul din Piaţa Victoriei.
Protestatarii au început să plece începând de la ora 21.30, în condiţiile în care afară temperatura era de minus opt grade. A unsprezecea zi de proteste din Piaţa Victoriei s-a încheiat o oră mai târziu.
Circulaţia rutieră în Piaţa Victoriei a rămas deschisă în timpul protestului doar prin faţa sediului Guvernului spre Bulevardul Aviatorilor, celelalte străzi adiacente fiind închise. La finalul manifestaţiei, traficul rutier a fost redeschis pe toate străzile care fac legătura cu Pieţa Victoriei.
În cele 11 zile de proteste din Piaţa Victoriei, numărul record de manifestanţi a fost atins duminică, peste 280.000 de oameni protestând chiar în ziua în care Guvernul a abrogat Ordonanţa de Urgenţă privind codurile penale. Oamenii au spus că nu vor renunţa la proteste, pentru că Guvernul a minţit, a făcut un abuz adoptând o ordonanţă de urgenţă pentru a schimba prevederi din codurile penale, în beneficiul unor politicieni, şi trebuie să răspundă pentru ce a făcut şi să îşi dea demisia.
Peste 7.500 de oameni au ieşit în stradă în alte oraşe din ţară, cerând demisia Guvernului
Şi în alte oraşe din ţară, peste 7.500 de oameni au ieşit în stradă, în a unsprezecea zi de proteste, cerând demisia Guvernului. La Cluj-Napoca, Sibiu şi Braşov au fost peste 4.500 de manifestanţi, care au scandat ”Demisia!”, ”PSD, ciuma roşie!”, ”DNA, să vină să vă ia!”.
CITEȘTE ȘI Protestele din mai multe oraşe, între care Cluj, Sibiu şi Braşov, la care au participat peste 4.500 de oameni, s-au încheiat; manifestaţia din Timişoara continuăLa Timişoara, aproximativ 3.000 de persoane au cerut în stradă demisia Guvernului, manifestaţia încheindu-se după un marş prin oraş la finalul căruia din boxele amplasate în Piaţa Victoriei a răsunat Imnul Europei.
CITEȘTE ȘI Protestul din Timişoara s-a încheiat cu Imnul Europei; manifestanţii au anunţat că vor ieşi în stradă şi în următoarele zileAproximativ 400 de persoane au cerut demisia lui Iohannis în faţa Palatului Cotroceni, pentru a şasea zi la rând
În acelaşi timp, aproximativ 400 de persoane au protestat, vineri seară, în faţa Palatului Cotroceni, pentru a şasea zi la rând, oamenii cerând demisia preşedintelui Klaus Iohannis şi a procurorului-şef al DNA, Laura Codruţa Kövesi. Manifestaţia s-a încheiat în jurul orei 20.40, iar cu puţin înainte cei rămaşi până la final au intrat într-o horă pe melodia populară ”Doamne, ocroteşte-i pe români”.
Pe durata protestului, manifestanţii au suflat în vuvuzele, au huiduit şi au scandat ”Demisia”, ”DNA fără cucuvea”, ”Suspendare pentru instigare” şi “Luptăm, luptăm, Guvernul apărăm”.
Pe pancartele pe care le-au purtat protestatarii de la Palatul Cotroceni se puteau citi mesaje precum: ”Când strada dă jos Guvernul, e lovitură de stat”, ”Peste 4 milioane am votat PSD”, ”Iohannis, ai demnitate! Nu te mai plânge la UE!”, ”Vom sta aici până vei pleca”, ”Am votat un preşedinte şi am primit circ”, "Demisia", "Ghinion, nu mai eşti preşedintele meu" şi "Susţin Guvernul Grindeanu".
Recordul de participanţi la manifestaţiile de la Cotroceni a fost puţin peste 2.000. Marţi, o parte a protestatarilor au venit la protest cu autocare şi microbuze înmatriculate în judeţul Dolj. Miercuri seară, preşedintele Klaus Iohannis a mers în mijlocul protestatarilor, încercând să aibă un dialog cu ei. "Suntem cu toţii români", le-a spus manifestanţilor preşedintele Klaus Iohannis, care a stat acolo timp de câteva minute. Oamenii l-au huiduit şi i-au reproşat că a dezbinat ţara, strigând "Demisia".
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.
Citește și...