O femeie în vârstă de 33 de ani, cu HIV, se va căsători civil în Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi unde este internată, un reprezentant al Oficiului Stării Civile Iaşi urmând să oficializeze relaţia. "Pacienta are discernământ, este conştientă, destul de slăbită, însă este sub tratament şi observaţie medicală. Pentru noi tratament înseamnă şi grijă şi empatie faţă de pacient, astfel că am făcut demersurile necesare pentru ca dorinţa acesteia să devină realitate chiar şi în condiţii de spitalizare", a afirmat managerul spitalului, Florin Roşu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, medicul Florin Roşu, a declarat, vineri, că o pacientă internată în spital cu complicaţii importante neurologice date de patologia HIV intenţiona să se căsătorească în această perioadă, dar starea de sănătate i-a dat planurile peste cap.

Medicul Florin Roşu a precizat că dorinţa femeii va fi totuşi îndeplinită şi că un reprezentant al Oficiului Stării Civile va oficia căsătoria acesteia cu partenerul care îi este alături de zece ani.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

"Pacienta are discernământ, este conştientă, destul de slăbită, însă este sub tratament şi observaţie medicală. Pentru noi tratament înseamnă şi grijă şi empatie faţă de pacient, astfel că am făcut demersurile necesare pentru ca dorinţa acesteia să devină realitate chiar şi în condiţii de spitalizare. Din acest motiv îl sprijinim pe cel care de zece ani îi este alături şi care îşi doreşte să îi facă surpriza de a o lua de soţie în spital. Un reprezentant de la Serviciul de Stare Civilă le va oficializa relaţia", a afirmat medicul Florin Roşu.

Totodată, medicul ieşean Florin Roşu a precizat că pacienta a fost diagnosticată cu HIV cu peste 20 de ani în urmă şi că ea face parte din "cohorta pediatrică" din anii 1990, când foarte mulţi copii au contactat boala în spital.

"Starea de bine a pacientului este un factor determinant în terapie, mai ales a pacientului cu HIV-SIDA. Din punct de vedere psihologic trebuie sprijinit constant pentru a lupta, pentru a nu se simţi judecat într-o societate care din păcate încă arată cu degetul spre aceşti oameni", a mai afirmat managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, Florin Roşu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.