Controalele făcute de inspectorii Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare (ANSVSA) în perioada 16 mai - 30 decembrie 2016 au dus la descoperirea bacteriei Escherichia Coli (E.Coli) în 69 de probe din lapte, caşcaval, mici, carne de oaie, carne de vită, cârnaţi, pastramă, şi hamburgeri, la nivelul întregii ţări.
ANSVSA anunţă că, potrivit raportului Institutului de Igienă şi Sănătate Publică Veterinară, în perioada 16 mai - 30 decembrie 2016 în cadrul Planului Naţional de Control pentru determinarea prevalenţei Escherichia Coli verotoxigenă în produse alimentare de origine animală au fost prelevate şi analizate un număr de 1.484 probe de lapte, brânză, caşcaval, carne, mici, cârnaţi, şniţele şi hamburgeri.
Probele au fost recoltate din: abatoare, magazine alimentare, carmangerii, supermarketuri şi dozatoare de lapte, din Bucureşti şi toate judeţele tării.
28 noiembrie - Profit Financial.Forum
Buletinele de analiză au confirmat prezenţa E.coli în 69 de probe prelevate din:
- lapte crud de bovină, de la o fermă din judeţul Alba şi de la o alta din Prahova
- carcasă de ovină, de la patru abatoare din Maramureş, unul din Călăraşi, trei din Buzău, şase din Timiş, şase din Sibiu, trei din Bistriţa-Năsăud, patru din Vâlcea, unul din Suceava;
- carcasă de bovină de la un abator din judeţul Călăraşi, de la un abator din Cluj şi de la un altul din Suceava
- mici vită oaie, de la un hypermarket din judeţul Teleorman;
- cârnaţi Pleşcoi uscaţi Valmar, judeţul Mureş;
- pastă de mici, hypermarket, judeţ Gorj;
- pastă de mici vită/oaie, supermarket, judeţ Caraş-Severin;
- pastramă din piept de oaie, hipermarket, judeţ Braşov;
- carne de vită, măcelărie, Bucureşti;
- pastă de mici vită/porc, carmangerie, judeţ Bucureşti;
- brânză de vaci, centru prelucrare lapte integrat, judeţ Ialomiţa;
- carne tocată vită, magazin alimentar, judeţ Tulcea;
- cârnaţi amestec subţiri, magazin alimentar, judeţ Tulcea;
- pastă de mici specială, restaurant, judeţ Caras Severin;
- telemea oaie, judeţ Olt;
- mici vită/oaie, restaurant, judeţ Giurgiu;
- caş proaspăt, centru prelucrare lapte, judeţ Vaslui;
- carne tocată vită, carmangerie, judeţ Iaşi;
- cârnaţi vită/oaie, supermarket, judeţ Dâmboviţa;
- lapte crud de vacă, fermă, judeţ Dolj;
- mici vită/porc, carmangerie, judeţ Maramureş;
- carne tocată de vită, supermarket, judeţ Gorj;
- carne porc, vită, supermarket, judeţ Vâlcea;
- pastă de mici refrigerată, carmangerie, judeţ Teleorman;
- caşcaval, magazin alimentar, judeţ Teleorman;
- mici porc/vită, supermarket, judeţ Tulcea;
- pastă de mici, carmangerie, Bucureşti;
- hamburger, supermarket, judeţ Gorj;
- pastă de mici vită/oaie, supermarket, judeţ Iaşi;
- carne tocată vită, supermarket, judeţ Timiş.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.