Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o atenţionare de călătorie pentru Grecia, unde până sâmbătă sunt restricţii de circulaţie în contextul unor ample acţiuni pentru comemorarea unei revolte studenţeşti din urmă cu 50 de ani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit MAE, poliţia locală din Grecia a luat măsuri de restricţionare a circulaţiei rutiere, în urma anunţării unor acţiuni de amploare pentru comemorarea revoltei studenţeşti desfăşurată în urmă cu 50 ani împotriva juntei militare.

Demonstraţiile vor avea loc în perioada 16-18 noiembrie şi vizează zona centrală a Atenei, fără a se limita la aceasta.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Astfel, vineri, începând cu ora 12:00 va fi interzisă circulaţia autoturismelor în centrul Atenei (Bdul. Panepistimio, Piaţa Syntagma, Piaţa Omonia, Universitatea Politehnică, Bdul. Alexandras, Strada Ermou) până la sfârşitul manifestaţiilor, care au ca destinaţie finală Ambasada SUA în Republica Elenă (Bdul. Vasilis Sophias).

Tot vineri, de la ora 12.00, se închide circulaţia rutieră pe Bdul. Kifisias pe tronsonul între Bdul. Katehaki (lângă clădirea Ambasadei Statului Israel în Republica Elenă) si Bdul. Alexandras.

Vineri, începând cu ora 14:00, vor fi închise staţiile de metrou Syntagma, Monastiraki, Megaro Mousikis, Panepistimio.

De asemenea, vineri, autobuzul X95 express Syntagma - Aeroport va avea traseul limitat până la staţia de metrou Katehaki.

Cetăţenilor li se recomandă să respecte întocmai instrucţiunile autorităţilor elene responsabile, iar în cazul în care există o situaţie de pericol iminent, să utilizeze numărul unic de urgenţă 112.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena +302106728875 şi Consulatului General al României de la Salonic +302310340088.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie telefonul de urgenţă al Ambasadei României la Atena +306978996222 şi al Consulatului General al României de la Salonic +306946049076.

Ministerul Afacerilor Externe  recomandă consultarea paginilor de Internet www.mae.ro (Sfaturi, alerte de călătorie), https://atena.mae.ro, https://salonic.mae.ro, www.meteoalarm.org şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziţie aplicaţia ”Călătoreşte în siguranţă” (https://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.