Aproximativ 3.000 de oameni protestează, duminică seară, la Cluj-Napoca, la ora transmiterii acestei ştiri oamenii mărşăluind prin oraş. Sute de persoane au ieşit în stradă şi în alte oraşe, la Sibiu, unde deja manifestaţia s-a încheiat, din cauza vremii nefavorabile, au protestat în jur de 500 de persoane.
Clujenii s-au strâns în Piaţa Unirii, venind cu steaguri tricolore şi cu pancarte cu mesaje precum ”Dragnea – Iordache – Grindeanu –PSD – ALDE – grup infracţional organizat” ”Demisia”, ”Suntem cu ochii pe voi”, ”Nicio ţară civilizată nu are miniştri atât de proşti ca ai noştri” sau ”27 de ani de corupţie. Cât mai rezistăm?”.
De asemenea, oamenii scandează lozinci precum ”Ziua muncim, noaptea vă păzim!”, ”Jos Tăriceanu, Dragnea şi Grindeanu!”, ”Hoţii!” şi ”Rezistăm!”.
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
20 noiembrie - Eveniment News.ro - Orașul meu - Acasă și la birou
28 noiembrie - Profit Financial.Forum
La protest a venit şi Emanuel Ungureanu, deputat de Cluj din partea USR.
”Ceea ce face PSD în sănătate este război fulger. Au anulat o parte din reformele începute de Vlad Voiculescu şi pregătesc un nou tăvălug. Mor oamenii cu zile în spitale, spitalele sunt focare de infecţie, nu mai există un medicament pentru epilepsie, iar Ministerul Sănătăţii nu a avut nicio reacţie, bugetul de investiţii al Ministerului Sănătăţii a scăzut cu 44%”, a spus el.
Cei aproximativ 3.000 de protestatari au pornit în marş prin centrul oraşului şi se vor întoarce în Piaţa Unirii.
Câteva sute de persoane protestează şi în Piaţa Victoriei din Timişoara. Ei poartă pe braţe banderole albe pe care scrie ”#rezist” şi au steaguri tricolore.
Aproximativ 200 de oameni protestează, duminică seară, la Iaşi, în Piaţa Unirii, manifestanţii cerând demisia guvernului Grindeanu.
Oamenii au venit cu drapele ale României, Uniunii Europene şi Statelor Unite ale Americii şi au fluiere şi vuvuzele.
Manifestanţii scandează ”Hoţii, Hoţii!”, ”În democraţie hoţii stau la puşcărie!” şi ”Jos guvernul hoţoman, fabricat în Teleorman!”.
Pe pancarte se poate citi printre altele ”Opriţi ciuma roşie”, ”Rezist. Vă vedem”, ”Afară, afară, nu vrem monopol pe ţară” şi „Demisia guvernului înaltei trădări”.
Peste 100 de persoane protestează şi la Braşov
Oamenii au ieşit în stradă după ora 19.00. Ca în fiecare seară, ei strigă ”Hoţii, Hoţii!“ şi ”Demisia!“, iar printre mesajele care se pot citi pe pancarte se numără ”Noi stăm în frig, voi la răcoare“ şi ”Rezistăm până plecaţi“.
Oamenii au anunţat că vor merge şi în Piaţa Sfatului pentru a protesta şi în faţa sediului PSD, după care vor cânta Imnul Naţional.
În alte oraşe protestele s-au încheiat devreme, din cauza vremii nefavorabile.
Şi în faţa sediului Prefecturii Galaţi s-au adunat aproximativ 100 de persoane.
Manifestanţii au scandat ”Hoţii!”, ”PSD, partidul mafie!”, ”Jos Guvernul!”, ”Nu vrem să fim o naţie de hoţi!”, ”Jos Tăriceanu, Dragnea şi Grindeanu!” şi au avut pancarte cu mesaje precum ”Vrem o Românie occidentală, nu o Gubernie rusească”, ”O să ieşim în stradă până când n-o să mai fim conduşi de hoţi”, ”Vreau să trăiesc în România, nu mai tolerez hoţia”.
Protestatarii au adus şi un steag de aproximativ 20 de metri pătraţi al Uniunii Europene pe care scria ”Europe, let’s stay awake together” şi au dansat Hora Unirii în jurul acestuia.
Totodată, gălăţenii au adus un sistem de sonorizare şi au ascultat cântece de la Revoluţie, precum şi piesa compusă de Voltaj în urma adoptării Ordonanţei de Urgenţă numărul 13 şi a protestelor care au urmat.
Aproximativ cinci sute de persoane au protestat şi la Sibiu.
Oamenii au scandat ”Guvern de hoţi şi mafioţi!”, ”Rezistăm, nu plecăm!”, ”Altă întrebare! Marş la închisoare!”, ”Hoţii!”, ”ALDE şi PSD aceeaşi mizerie!”, dar şi ”Păcat, păcat de sângele vărsat!”. S-a intonat Imnul Naţional şi s-au scandat lozinci anti-guvernamentale.
În Piaţa Mare, oamenii au aprins lumânări şi au scris mesajul ”Rezist” din acestea.
Primăria a aprobat protestul în intervalul orar 18.00 – 23.00.
Protestatarii s-au adunat în piaţă începând cu ora 18.00, în ciuda frigului şi a umezelii. Treptat, numărul protestatarilor a crescut, iar în jurul orei 19.30 au pornit în marş pe bulevardul central din oraş. La momentul pornirii în marş erau puţin peste două sute, dar, de-a lungul traseului, alţi protestatari li s-au alăturat.
Iniţial, organizatorii anunţaseră că se va mărşălui pe un traseu de circa zece kilometri, însă, dat fiind numărul mic de protestatari, traseul a avut doar un kilometru.
Dori Apostol, cel care a organizat protestul şi a obţinut autorizaţia de la Primăria, a precizat că marşul pe traseul de cinci kilometri sau zece kilometri va fi urmat în serile în care numărul de protestatari va depăşi 3.000 de persoane.
În municipiul Sibiu protestul s-a terminat în jurul orei 20.30, din cauza frigului şi a lapoviţei oamenii scurtând manifestarea.
La final, s-a scandat ”Ne vedem duminică”, având în vedere că noua strategie a manifestanţilor din Sibiu este de a protesta duminica, atât dimineaţa alături de copii, cat şi la prânz cu o carte în mână, precum şi seara.
Şi manifestaţia din Alba Iulia, la care au participat aproximativ 30 de persoane, s-a încheiat devreme. Oamenii s-au strâns în faţa Prefecturii Alba, cei mai mulţi renunţând la pancarte şi steaguri pe care le-au înlocuit cu umbrele pentru a se apăra de ploaia măruntă.
Un tânăr a avut însă o pancartă cu mesajul ”Am vrut să scriu «Noaptea ca hoţii» dar aş fi jignit hoţii”.
Chiar dacă la Alba Iulia a plouat mărunt şi a fost frig, oamenii au rămas tăcuţi în stradă timp de aproximativ o oră şi au anunţat că vor continua să protesteze şi în zilele următoare pentru o clasă politică fără corupţie, dar şi pentru că se tem că OUG 13 ar putea să aibă efecte.
Un protest similar a avut loc, duminică seară, şi la Sebeş, unde peste 45 de persoane s-au adunat în centrul oraşului, în faţa Casei de Cultură ”Lucian Blaga”, şi au cerut demisia Guvernului şi curăţarea clasei politice româneşti.
Protestul de la Sebeş a durat peste o oră, perioadă în care oamenii au rămas în stradă chiar dacă ploua şi temperaturile erau foarte scăzute.
Ambele acţiuni de protest din judeţul Alba au fost anunţate pe reţelele de socializare şi nu au fost autorizate.
De asemenea, în jur de 50 de oameni au ieşit în stradă şi la Constanţa.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.