Guvernul a aprobat, în şedinţa de vineri, două acte normative prin care a prelungit, până la 30 iunie 2021, acordarea indemnizaţiei pentru timpul redus de muncă al salariaţilor (Kurzarbeit), a celei pentru reducerea activităţii profesioniştilor, precum şi a indemnizaţiei de şomaj tehnic pentru angajaţi şi alte categorii de profesionişti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit Ministerului Muncii, se va prelungi acordarea şomajului tehnic (OUG 30/2020) pentru domeniile restricţionate din cauza pandemiei Covid-19, până la 30 iunie 2021.
 
De asemenea, măsura privind timpul redus de muncă pentru salariaţi/profesionişti (OUG 132/2020) se prelungeşte până la aceeaşi dată.
 
Totodată, în scopul flexibilizării condiţiilor de accesare a indemnizaţiei pentru timp redus de muncă, au fost adoptate o serie de completări, după cum urmează:
 
- cele 5 zile în care reducerea timpului de muncă este obligatorie nu mai trebuie să fie consecutive;
 
- angajatorul va putea reduce timpul de muncă al salariaţilor cu cel mult 80% din durata prevăzută în contractul individual de muncă;
 
- interdicţia de angajare sau subcontractare pentru activităţi similare supuse reducerii timpului de muncă se va aplica strict la nivelul locurilor de muncă afectate de această măsură şi nu la nivelul angajatorului în ansamblul său, ca în prezent. 
 
 
 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.