Pe 2 noiembrie, Medika TV, singura televiziune medicală din România, este aproape de inima ta şi te învaţă cum să ai grijă de ea, pentru a fi mereu sănătoasă. De la ora 12,00, dăm startul „Maratonului bolilor cardiovasculare”, o serie de dezbateri prin care vom evidenţia cauzele, dar şi metodele de prevenţie ale celor mai cunoscute boli care afectează inima. Cei mai buni specialişti se vor alătura acestor discuţii şi vor răspunde întrebărilor adresate de binecunoscutele realizatoare ale postului Medika TV, Eugenia Foarfecă şi Simona Bălănescu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Bolile cardiovasculare iau vieţi

Bolile cardiovasculare reprezintă principala cauză de deces în România. Potrivit statisticilor oficiale, 150.000 de români îşi pierd viaţa anual din cauza problemelor cardiace. Institutul Naţional de Statistică susţine că, la fiecare 30 de minute, un român moare pentru că inima sa cedează.

Principalii factori de risc sunt hipertensiunea arterială, alimentaţia nesănătoasă care generează obezitate, fumatul şi sedentarismul, sunt de părere medicii.

În acest context, Medika TV, singura televiziune medicală din România, încearcă să găsească răspunsuri şi să-i facă pe telespectatori conştienţi cu privire la sănătatea inimii lor. Pe 2 noiembrie, de la ora 12,00, timp de două ore, Medika TV organizează „Maratonul bolilor cardiovasculare”, o dezbatere live prin care specialiştii invitaţi în platou vor explica principalele cauze, simptome, dar şi metode de prevenţie ale bolilor cadiovasculare. Discuţiile pot fi urmărite şi pe internet, pe site-ul medikatv.ro şi pe pagina de Facebook a televiziunii Medika TV. Întâlnirea cu medicii va fi moderată de binecunoscutele realizatoare ale Medika TV, Eugenia Foarfecă şi Simona Bălănescu.

Temele de discuţie

  • Bolile cardiovasculare – situaţia din România: incidenţă, prevalenţă, Programul naţional de BCV
  • Importanţa programelor de prevenţie. Barierele în procesul de comunicare a riscului cardiovascular
  • Covid 19 şi complicaţiile cardiace, în acut şi pe termen lung.
  • Moartea subită cardiacă. Stopul cardiac survenit brusc.
  • Insuficienţa cardiacă: provocări şi oportunităţi privind diagnosticarea şi tratarea IC
  • Rolul dispozitivelor medicale în IC, accesul românilor la dispozitive medicale
  • Accesul românilor la medicamentaţie modernă. Noile anticoagulante şi monitorizarea INR-ului.
  • Lipsa de gratuitate a tratamentelor şi investigaţiilor pentru unii bolnavi, precum şi lipsa accesului la medicii specialişti
  • Fibrilaţia atrială: cauze, simptome, depistare la medicul de familie
  •  Medicina intervenţională în România – aplicaţii în bolile cardiovasculare
  • Hipertensiunea arterială: controlul tensiunii arteriale şi accesul bolnavilor la tratament.
  • Riscul de infarct miocardic. Tratamentul în urgenţă şi pe termen lung. Urmărirea pacientului cu infarct.
  • Malformaţia cardiacă congenitală. Incapacitatea României de a opera toţi copiii cu malformaţii congenitale cardiace. Importanţa investiţiilor în dezvoltarea mai multor centre de profil. În prezent este doar centrul de la Tg. Mureş.
  • Transplantul de inimă în România. Câţi români sunt pe listele de aşteptare
  • Importanţa stilului de viaţă sănătos în prevenţia şi tratarea bolilor de inimă (oprirea fumatului, alimentaţia sănătoasă, activitatea fizică permanentă)

Urmăreşte „Maratonul bolilor cardiovasculare” pe Medika TV şi învaţă cum să ai grijă de sănătatea inimii tale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.