Filiala ieşeană a Partidului Verde a anunţat că îl susţine pe candidatul Alianţei Dreapta Unită, Marius Bodea, la Primăria Iaşi, liderii locali ai verzilor explicând că în condiţiile alegerilor într-un singur tur, au ales să acorde sprijin candidatului cel mai bine plasat în bătălia cu edilul Mihai Chirica.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Partidul Verde a depus listă pentru Consiliul Local Iaşi, dar nu a înscris un candidat pentru postul de primar.
Copreşedintele filialei judeţene Iaşi a Partidului Verde, Victor Chirilă, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul USR, că îl susţine pe candidatul Alianţei Dreapta Unită, Marius Bodea, la alegerile pentru Primăria Iaşi.
Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
„Legislaţia din România făcută de PSD şi PNL prevede un singur tur de scrutin la alegerile locale. Aproape 90 la sută dintre primarii în funcţie sunt realeşi, indiferent dacă sunt corupţi şi incompetenţi, cum este şi cazul Iaşiului. Aşa am ajuns la anomalia de a avea un edil ales doar de 11 la sută dintre ieşenii cu drept de vot. 
Voturile se sparg între candidaţii opoziţiei, iar cel mai bine plasat nu mai apucă să preia votul schimbării de la ceilalţi competitori”, a declarat Victor Chirilă, copreşedinte Partidul Verde, filiala judeţeană Iaşi.
Liderii ieşeni ai Partidului Verde susţin că ”orgoliul individual” nu îşi are rostul şi că potrivit sondajelor, Marius Bodea, este cel mai bine plasat dintre adversarii lui Chirica intraţi în bătălia pentru Primăria Iaşi.
„Noi dorim schimbarea cu adevărat în acest oraş. Avem oameni competenţi, dar ei nu au notorietatea necesară să învingă un primar în funcţie, cu o uriaşă maşinărie de propagandă. Iar fără notorietate mare nu poţi câştiga, asta este politica”, a explicat Sorina Prădatu, copreşedinte Partidul Verde, filiala Iaşi.
La rândul său, candidatul Alianţei Dreapta Unită, Marius Bodea, la Primăria Iaşi, a mulţumit pentru sprijin, el precizând că Partidul Verde nu a cerut nimic la schimb.
„Le mulţumesc pentru gestul lor de maturitate. Aceşti oameni nu au cerut nimic la schimb, nu vor funcţii, vor pur şi simplu să dea acestui oraş o şansă. Este şi un moment de confirmare a unui adevăr local: sunt candidatul cu şanse reale să îl pensionez forţat pe Mihai Chirica şi să scăpăm oraşul de balamucul creat de acest personaj. Eu nu am apărut ca alţii ca o cometă luminoasă acum, în preajma alegerilor. Nu sunt dintre cei care declară brusc grija faţă de ieşeni. Fac apel şi la votanţii unora dintre contracandidaţi să înţeleagă acest moment. Nu suntem la un concurs de frumuseţe, suntem în plină luptă pentru a înlătura un sistem mafiot ce a acaparat Iaşiul”, a precizat Marius Bodea. 
În cursa pentru Primăria Iaşi sunt înscrişi nouă candidaţi.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.