Liderul PNL Alina Gorghiu spune, înt-un interviu acordat News.ro, că le garantează alegătorilor că Liviu Dragnea nu va fi propus premier de către preşedintele Klaus Iohannis întrucât mandatul nu poate merge la ”o persoană compromisă, o persoană uzată”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Alina Gorghiu afirmă că prioritatea sa este câştigarea alegerilor şi nu se gândeşte în acest moment la congresul PNL care va avea loc la începutul anului viitor: ”Avem de câştigat nişte alegeri, iar acesta este obiectivul cu care mă trezesc dimineaţa, mă culc seara. Dacă mai e vreunul din colegii mei care, în loc să se ocupe de campanie, îşi reglează acum conturile pentru Congres, credeţi-mă că, dacă i-aş afla ideea, l-aş da afară”.

Liderul PNL anunţă că luni, în şedinţa conducerii partidului, va fi discutat proiectul de lege privind salarizarea unitară în sistemul bugetar, urmând a începe negocieri cu sindicatele şi patronatele. Ea menţionează că liberalii se vor consulta cu Guvernul, care lucrează, în Ministerul Muncii, pe viziunea privind această salarizare unică.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum

Întrebată dacă premierul Dacian Cioloş ar trebui să se înscrie într-un partid, după alegeri, în condiţiile în care Guvernul va fi unul politic, preşedintele PNL spune că apartenenţa la un partid ”ar fi un gest de asumare a întregului pachet de reformă” şi că ”uşa PNL rămâne deschisă”. 

Gorghiu mai spune, în interviul pentru News.ro, că PNL "stă prost cu banii" în această campanie electorală.

”Bugetul este unul important, pentru că partidele politice nu îşi fac campanie cu aer, îşi fac campanie cu bani. Ce este esenţial, pe această legislaţie şi, în general, într-o campanie electorală este să îţi faci campanie cu bani legal obţinuţi, ceea ce se şi întâmplă în PNL”, menţionează Gorghiu. 

Prezentăm integral interviul acordat de Alina Gorghiu agenţiei de presă News.ro:

Reporter: A început campania electorală. Ce ţintă şi-a propus PNL la alegerle parlamentare din toamnă şi cum credeţi cum se va desfăşura campania electorală, după această precampanie intensă?

Alina Gorghiu: Evident că obiectivul pe care ni l-am propus este unul de materializare a ideilor cu care venim în faţa electoratului dar, ca să putem să materializăm ceva, trebuie să avem o majoritate parlamentară şi un guvern condus de Dacian Cioloş, aşa cum ne-am propus. Evident că, înainte de oameni, credem că mai importante sunt ideile pe care le avem şi proiectele de reformă cu care venim pentru că, uitându-mă în spate, de exemplu, văd că din programul guvernului PSD doar 8% din promisiuni au fost duse la îndeplinire, ceea ce înseamnă aproape nimic din ce s-a promis. Aşa că, dacă stau să mă uit în istorie, o să văd o campanie şi o să participăm la o campanie în care, pe partea dreaptă veţi vedea pragmatism şi raţiune şi promisiuni sustenabile din punct de vedere econimic şi realizabile într-un interval de timp decent, iar pe partea stângă, în opinia mea, vom vedea mult populism, promisiuni care ulterior nu se susţin şi o să vă dau doar două exemple. Probabil nimeni nu se mai întreabă ce s-a întâmplat cu milionul de locuri de muncă promis de domnul Dragnea şi domnul Ponta, probabil nimeni nu se mai întreabă de ce, de exemplu, autostrada Comarnic-Braşov, care ar fi terminat cariera politică a lui Victor Ponta, conform propriilor declaraţii, nu mai este în dezbatere publică acest proiect, nu s-a realizat, nu s-a întâmplat nimic cu el. Va fi o campanie electorală probabil o repetiţie după campania de prezidenţiale. În speţă, mă aştept la o campanie foarte urâtă făcută de PSD, cu binecunoscutele atacuri la persoană, cu intimidări - şi aici, dacă îmi permiteţi o paranteză, am văzut ce i s-a întâmplat consilierului nostru general, Ciprian Ciucu, care a îndrăznit să întrebe ce se întâmplă la Primăria Generală şi ce face primarul general - cu minciuni foarte multe şi campanii de denigrare. Dar, repet, eu am foarte mare încredere că electoratul din România a înţeles cum funcţionează fiecare partid politic şi va reuşi să distingă proiectele reale de zgomotul ăsta de fond pe care îl vom auzi până pe 11 decembrie.

Reporter: Deja a început un conflict între PSD şi PNL privind legea legată de măririle de salarii pe care PSD a încercat să le impună în Parlament, la sfârşitul acestei legislaturi. Înţeleg că lucraţi la un proiect al salarizării unice. Cum va arăta?

Alina Gorghiu: E un proiect important, pentru că trebuie să vă spun de la început că liberalii susţin mărirea salariilor în sistemul bugetar, dar susţinem mărirea tuturor salariilor. A introduce inechitate în sistem, în acest moment, după ce Ordonanţa 20 din 2016 abia îşi făcuse treaba din punct de vedere al normalizării în sistem, mie mi se pare că este doar apanajul unui partid care nu înţelege nevoia de mărire a tuturor salariilor. Da, legea salarizării unice va fi luni pe ordinea de zi a Biroului Politic Naţional, o lege pe care vom avea consultări, pe grilă şi pe principii, cu sindicatele şi patronatele, săptămâna ce va veni. Este un proiect pe care vom avea discuţii şi cu Ministerul Muncii şi cu ministrul Dragoş Pîslaru, care lucrează intens la finalizarea acestui proiect, în viziunea Guvernului. Nu vom avea deloc niciun fel de opoziţie în ajustarea acestui proiect, pe măsură ce ministerul reuşeşte să facă toate studiile şi toate analizele pe legea salarizării în domeniul bugetar. Din păcate, este o lege pe care trei ani de zile PSD nu a venit cu ea în faţă, nu a scos-o la lumină, deşi s-au lăudat foarte mult cu ea, e o lege care va însemna un impact bugetar considerabil, însă sustenabil, în limitele în care ne vom angaja şi noi şi Guvernul Cioloş, actual sau viitor, că toate aceste măriri, într-un procent de 30%, pe următorii patru ani de zile vor fi realizabile, pentru că a promite lucruri care nu vor fi duse la bun sfârşit deja înseamnă, în opinia mea, nu doar ipocrizie, ci să îţi baţi joc de speranţele oamenilor care chiar au un nivel de trai pe care şi-l doresc îmbunătăţit.

Reporter: În cât timp ar putea să se aplice această lege care este aşteptată de ani de zile, nu reuşeşte să se contureze, mai ales că aveţi nevoie şi de o majoritate foarte clară în Parlament şi, în cazul în care aceasta nu există sau este la limită, va trebui să discutaţi şi cu celelalte partide şi să existe un consens în Parlament?

Alina. Gorghiu: E o lege pe care eşti obligat să ai consens, în opinia mea. Ce s-a întâmplat până acum în Parlamentul României, polemica pe proiecte importante, nu a fost sănătoasă şi cred că au fost greşeli din toate părţile, din toate direcţiile. Evident că legea salarizării în sistemul bugetar, legea care ar putea să pună în discuţie sau să repună în discuţie regionalizarea, legea privitoare la administraţie, Codul administrativ, teme legate de revizuirea Constituţiei evident că sunt teme care trebuie tratate prin consens, însă viitorul Parlament va fi unul proaspăt legitimat prin vot şi cred că va fi forul potrivit pentru genul ăsta de teme. Iar pentru că tot vorbim de Parlament, trebuie să spun că noi, cei din PNL, ne-am făcut temele cum trebuie. Adică venim cu o listă de oameni competenţi, venim cu nişte proiecte în programul de guvernare care se suprapun pe agenda socială, pe agenda economică, venim cu un candidat de prim-ministru transparent, asumat, este Dacian Cioloş şi venim în plus cu un lucru despre care evităm să vorbim, anume tema care se numeşte reforma Parlamentului. E atroce cum arată Parlamentul astăzi şi vedeţi imaginea aceasta deformată şi proastă în cota de încredere, care este fără precedent, în jos. Sunt patru lucruri pe care trebuie să vi le descriu la liniuţă, patru lucruri care trebuie făcute urgent, pe care trebuie să le facem în prima săptămână parlamentară: renunţatul la privilegiile parlamentarilor, pensii speciale şi aşa mai departe. Orice vot trebuie să fie la vedere, deschis. Procedura de ridicare a imunităţilor trebuie să fie făcută transparent şi într-un termen rezonabil, programul de lucru, categoric, nu se mai poate rezuma la o zi şi jumătate şi vorbim de un program sănătos în Parlament, că nu ne ducem acolo la socializare şi evident că trebuie să nu ascundem problema salariului, a indemnizaţiei, care trebuie să fie în funcţie de prezenţă, ca la Parlamentul European. Sunt nişte propuneri rezonabile care, odată ce s-au pus în practică prin modificarea Regulamentelor Camerei Deputaţilor şi a Senatului, cred că poate responsabiliza o resursă umană importantă.

Reporter: Pentru că vorbeaţi de revizuirea Constituţiei, Liviu Dragnea spunea că îşi propune ca această revizuire, referendumul pentru revizuirea Constituţiei, să aibă loc până în martie 2017. Este un termen viabil din punctul dumneavoastră de vedere?

Alina Gorghiu: Sunt două lucruri distincte. În opinia mea, este nerezonabil să vorbeşti despre întregul pachet de revizuire a Constituţiei până în luna martie, pentru că noul Parlament îşi începe activitatea în luna februarie şi în decembrie avem de format un Guvern, de validat nişte conduceri ale Camerelor şi avem de făcut un buget pe 2017, care este foarte important, pentru că dacă noi ajungem să facem majoritatea parlamentară, evident că semnalul se va vedea şi din buget, că ne respectăm promisiunile, şi anume sănătate, educaţie şi infrastructură, domenii cheie prioritare, pentru PNL. Din februarie încep lucrările noului Parlament. Mi-e greu să cred că poţi dezbate întreaga revizuire a Constituţiei.

Reporter: Se referea, punctual, la definirea familiei tradiţionale.

Alina Gorghiu: Dacă este vorba, punctual, despre proiectul iniţiativei Coaliţiei pentru Familie, o iniţiativă cetăţenească care a cumulat trei milioane de semnături, îl găsesc un demers legal, constituţional, legitim, care merită un referendum distinct, pentru că este o temă importantă pentru o anumită parte a societăţii româneşti şi, de ce nu, calendarul poate fi unul accelerat. Este deja în Senat, trecut de comisii, rămâne să vină în Camera Deputaţilor iniţiativa şi să fie supusă votului popular. Deci, primăvara anului 2017 poate fi un termen fără niciun fel de rezervă, rezonabil, pentru a fi supus votului românilor.

Reporter: Revenind la campanie, cum staţi cu banii?

Alina Gorghiu: Prost.

Reporter: AEP încă nu a returnat banii cheltuiţi de partide la alegerile locale, sunt multe partide nemulţumite de acest lucru. Câţi bani s-au strâns până acum şi cum veţi gestiona campania din punct de vedere financiar?

Alina Gorghiu.: E destul de prost că s-au mişcat lucrurile greu şi probabil că lucrul acesta se întâmplă din pricina legislaţiei noi, lipsa de experienţă în materie de control pe campania electorală, însă este şi o parte bună. A doua oară învăţăm mai repede şi probabil se vor mişca mult mai eficace organismele acestea care evaluează cum s-au cheltuit banii în campanie. Evident că bugetul este unul important pentru că partidele politice nu îşi fac campanie cu aer, îşi fac campanie cu bani. Ce este esenţial, pe această legislaţie şi, în general, într-o campanie electorală, este să îţi faci campanie cu bani legal obţinuţi, ceea ce se şi întâmplă în PNL. Bugetul va fi concentrat pe partea de online, pe partea de media, ca orice campanie electorală.

Reporter: La locale liderii au mai împrumutat candidaţii. Se va întâmpla acest lucru şi la alegerile parlamentare?

Alina Gorghiu: Campania este descentralizată, fiecare organizaţie judeţeană îşi stabileşte un buget. La nivel naţional, da, au fost donaţii, sponsorizări făcute şi probabil că vor fi în continuare. Sper să se gândească oamenii şi la noi, pentru că repet, o campanie este costisitoare, nu foarte costisitoare sau nu ca înainte, pentru că legea îţi impune un plafon pe care îl poţi recupera ulterior din partea statului, însă, da, sunt rigori şi de natură financiară.

Reporter: Aţi ales să candidaţi în Timiş. Este această circumscripţie mai grea decît Bucureştiul?

Alina Gorghiu: Nu este o circumscripţie uşoară, însă este un judeţ care merită toată atenţia unui lider de partid. Este Banatul care de-a lungul vremii a dat semnale pentru întreaga Românie. Uitându-mă, din 89 până încoace, de acolo s-au dat multe lecţii şi foarte multe semnale pentru statul român. Evident că sunt deja nişte proiecte pe care mi le-am însuşit şi pe care vreau să le duc la bun sfârşit şi cred că pot să facilitez relaţia între administraţia judeţeană şi una guvernamentală, centrală, pentru a realiza proiecte. Fie centura Timişoarei, care este o mare problemă, în acest moment şi nerealizată de foarte mult timp, fie că vorbim de un boost, o presiune suplimentară pentru realizarea proiectului care se numeşte Capitala Culturală Europeană- Timişoara 2021. Credeţi-mă că am speranţe mari că vom putea să batem PSD-ul la alegerile parlamentare acolo, pentru că la locale nu s-a întâmplat, a fost un scor pe care PSD-ul l-a obţinut, mai bun decât al nostru, însă am speranţe că de data aceasta vom reuşi să facem o mobilizare şi mai bună şi o să reuşim să transmitem mesajul unui electoral care întotdeauna a fost unul de dreapta, în zona aceea.

Reporter: Susţineţi, ca şi cei de la USR, propunerea Dacian Cioloş premier. Cum veţi colabora cu acest partid? Nicuşor Dan spunea că, dincolo de atacurile dintre cele două partide, la locale, apreciază faptul că aţi reuşit să impuneţi propunerea Dacian Cioloş premier, în PNL. Cum va fi această colaborare, pentru că deocamdată sunteţi contracandidaţi?

Alina Gorghiu.: Da, suntem competitori în aceste alegeri, însă adversarii noştri sunt cei din PSD. Evident că USR este un partid care, aşa cum am spus de multă vreme, eu mi l-aş dori în Parlament. Mesajul care ne leagă şi obiectivul care ne leagă este nu doar de refroma clasei politice şi profesionalizarea Parlamentului, ci şi o guvernare care să aibă ca prim-ministru persoana lui Cioloş pe care, de altfel, ca o paranteză, nu l-am impus în Parlament. Ni l-am dorit cu toţii, a fost un vot unanim de apropiere, nu atât de o persoană, de un nume, cât de un mod de gîndire, un altfel de paradigmă în administraţia centrală, pentru că dacă vă uitaţi la acest guvern Cioloş, se pot spune foarte multe lucruri, bune, mai puţin bune, chiar proaste, însă poţi să spui că este guvernul zero corupţie. Este guvernul care de un an de zile face o antiteză perfectă cu tot ce a fost guvernul Ponta, fie că vorbim de decenţă în administraţie, că vorbim de demararea unor proiecte, fie că vorbim de anticorupţie sau de faptul că nu s-au întâmplat tot felul de pozne în acest cabinet, aşa cum se întâmplau, zilnic, în guvernul PSD. Ne leagă însă de premier proiecte importante şi un guvern politic, aşa cum va fi viitorul Guvern, un guvern cu mare parte dintre miniştri membri ai PNL, care vor reuşi să impună aceste proiecte prioritare, de la învăţământul dual pe care PSD-ul, cu doamna Andronescu, l-au desfiinţat şi l-au terminat şi nu mai există forţă de muncă specializată pentru mediul de afaceri din România, pentru locurile de muncă din România, până la proiectul şcoală după şcoală, pe care am reuşit să îl demarăm în acest an, dar într-o formă pilot, urmând să generalizăm şcoala după şcoală, la nivel naţional, în următorii patru ani, pentru învăţământul primar, la Fondul de dezvoltare rural-urban, care să genereze plusvaloare, pe Banca de Investiţii pentru antreprenorii români, până la proiecte legate de creşterea natalităţii în România, demografia, pachetul de vouchere culturale, pentru părinţii care au copii mici, alocaţia pentru copii, care să meargă până la 200 de lei pe lună, în condiţiile în care am reuşit să o mărim, anul acesta, de la 42 de lei la 84 de lei. Sunt proiecte care ţin şi de fiscalitate şi dacă avem un brand foarte puternic al PNL, o marcă înregistrată este cea numită cota unică, pe care vrem să o generalizăm. Vorbim de taxele pe muncă care vor fi reduse cu 16%, la TVA pe care, până în 2019, îl vom reduce tot la 16% şi, de ce nu, trebuie să vorbim şi de pensii pe care, în programul de guvernare, după ce un angajat plăteşte impozite o viaţă întreagă muncind, ar fi momentul să renunţăm la impozitarea acestor pensii. Sunt proiecte rezonabile, bune pentru România şi care, în viitorul mandat guvernamental, vor deveni realitate. Dar ştiţi că diferenţa între proiecte, chiar similare, întotdeauna o face cel care le aplică. Cam asta ar fi concluzia.

Reporter: Un guvern politic poate fi condus de un premier apolitic? Premierul Dacian Cioloş ar putea, după alegeri, să devină un premier politic? Ar avea astfel o susţinere mai puternică în Parlament?

Alina Gorghiu: În momentul în care o majoritate parlamentară îşi asumă un prim-ministru, că are sau nu carnet de partid, mi se pare deja irelevant. Susţinerea o ai, important este să te lege acele proiecte de majoritatea parlamentară care te-a propus. Dar, da, ar fi un gest de asumare a întregului pachet de reformă, apartanenenţa la un partid. Uşa PNL-ului este deschisă.

Reporter: L-aţi invitat pe Dacian Cioloş în partid...

Alina Gorghiu: Da, a fost invitat, i-am respectat opţiunea de finalizare a mandatului ca tehnocrat. Uşa rămâne deschisă, vom vedea ce decizie va lua după alegeri dar, în opinia mea, este irelevant dacă va avea sau nu carnet de liberal.

Reporter: După alegeri, partidul se pregăteşte şi pentru un Congres extrem de important, în care se va alege conducerea unică a partidului. Ce anume v-ar împiedica să candidaţi pentru funcţia de preşedinte? Ce ar putea să se întâmple în aşa fel încât să vă gândiţi să nu mai candidaţi?

Alina Gorghiu: Sunt atât de multe lucruri până la Congres. Mărturisesc că nu este nici măcar pe lista celor 100 de lucruri care îmi vin acum în cap. Avem de câştigat nişte alegeri, iar acesta este obiectivul cu care mă trezesc dimineaţa, mă culc seara. Dacă mai e vreunul din colegii mei care, în loc să se ocupe de campanie, îşi reglează acum conturile pentru Congres, credeţi-mă că, dacă i-aş afla ideea, l-aş da afară. Evident că, după alegeri, ai de format o majoritate parlamentară. Nu va fi uşor pentru nimeni să coaguleze o majoritate parlamentară, pentru că niciunul dintre partide nu va obţine 50% plus unu. Depinde foarte mult de rezultate, cum se va creiona acea majoritate parlamentară. Depinde foarte mult cui va da mandatul preşedintele României. Ce pot să spun public, am spus-o nu o dată, că am certitudinea, inclusiv din declaraţiile pe care preşedintele Klaus Iohannis le-a făcut, că mandatul niciodată nu va merge la o persoană compromisă, la o persoană uzată, la o persoană condamnată penal. Şi aici vorbesc clar de Liviu Dragnea care, deşi stă la flip-chart şi ne explică iar despre milionul de locuri de muncă şi tot felul de proiecte nesustenabile ale PSD-ului, vă garantez şi le garantez alegătorilor că nu poate fi o propunere de prim-ministru. Evident că va urma bugetul, urmează tot felul de lucruri în Parlament şi da, la un moment dat va fi şi Congresul post-alegeri. Eu, la momentul acesta, nu iau în calcul niciun fel de scenarii. Aştept să văd cum putem să tragem linie, în aşa fel încât să fie mai bine pentru cei care ne privesc, pentru că, în interior, de bine, de rău, o să ne gestionăm soarta aşa cum am mai făcut-o de multe ori, şi la victorie, şi în alte situaţii.

Reporter: Există resurse în partid şi pentru guvern, pentru poziţiile de miniştri? Se pregătesc liderii şi pentru aceste poziţii? V-aţi gândit la anumite persoane care ar putea să ocupe astfel de funcţii?

Alina Gorghiu: Da, evident că sunt resurse, dar dacă tot mă întrebaţi de Congres, indiferent de candidatură, necandidatură, când va fi, cred că relevant este ca garnitura din viitoarea conducere  a PNL să fie una proaspătă. Să fie acel leadership care să se consolideze, oameni care au câştigat nişte alegeri locale, care au câştigat nişte alegeri parlamentare, oameni care sunt nişte vectori de opinie şi profesionişti. Pentru că este nevoie după această perioadă de încercare pentru PNL, după doi ani de proces de fuziune, după multe încercări cu justiţia, să fie o nouă garnitură de lideri, care să confirme. Şi sunt convinsă că aşa se va întâmpla. Evident că îmi dresc acelaşi lucru şi pentru miniştri, să văd că oameni care au capacitatea şi un istoric profesional impecabil, au capacitatea să gestioneze domenii importante. Sunt cel puţin două-trei nume, pe fiecare portofoliu, care pot să facă o figură frumoasă, în noul Executiv. Bărbaţi, femei, oameni mai tineri, oameni cu experienţă, care ştiu exact direcţia înainte către care dorim să mergem.

Reporter: Aş vrea să caracterizaţi într-un cuvânt, câteva personalităţi politice. Klaus Iohannis?

Alina Gorghiu: Altfel de preşedinte.

Reporter: Dacian Cioloş?

Alina Gorghiu: Viitor prim-ministru.

Reporter: Liviu Dragnea?

Alina Gorghiu: Niciodată prim-ministru.

Reporter: Călin Popescu Tăriceanu?

Alina Gorghiu: Pesedist autentic.

Reporter: Nicuşor Dan?

Alina Gorghiu: Viitor parlamentar, mă gândesc.

Reporter: Şi Traian Băsescu?

Alina Gorghiu: Eşec.

Reporter: Duminică au loc alegerile în Republica Moldova. Care credeţi că va fi rezultatul şi cum va afecta acest rezultat relaţiile cu România?

Alina Gorghiu: Republica Modova este un stat suveran. Nu cred că e firesc să susţin la vedere candidaţi, însă daţi-mi voie să mă refer nu atît la candidaţi, cât la parcursul pe care Republica Moldova trebuie să îl aibă, pentru că acum merge într-o direcţie corectă. Avem un Executiv şi un Parlament care şi-au asumat nişte parteneriate ferme cu Uniunea Europeană sau în direcţia intrării în UE, nişte reforme naţionale care sunt urmărite cu atenţie de către toţi partenerii şi am dorinţa ca în această direcţie să se întâmple lucrurile. Dar, ca să se întâmple, cred că e nevoie iarăşi de o foarte mare mobilizare şi mă bucur că Guvernul României a făcut demersuri pentru a acorda gratuitate pe transport celor care merg să susţină candidaţii. M-aş bucura ca diaspora moldoveană să funcţioneze şi să se implice în aceste alegeri şi m-aş bucura ca tinerii să participe la vot pentru că, practic, este o generaţie care trebuie să să îşi tranşeze singură viitorul. Şi în România m-aş bucura ca viitorul Parlament să fie legitimat foarte mult de tineri. Şi mă bucur că a luat în calcul Dacian Cioloş de a evalua posibila zi liberă pentru studenţi, în 12 decembrie sau transportul lor gratuit către locuinţele de domiciliu, pentru a putea să îşi exercite votul. Şi nu vorbesc doar de studenţi ci de tineri, în general, pentru că tinerii sunt cei pe care noi îi ignorăm în general, dar pe care ne bizuim atunci când societatea are o nevoie mai mare. Din păcate, avem o populaţie destul de îmbătrânită în România şi procesul se duce mai departe. Generaţia noastră a cam plecat în afara ţării şi trebuie să găsim şi noi, şi Republica Moldova, pârghii să recapacităm aceşti oameni să vină în România. Sunt proiecte bune demarate pe care le vom continua, proiecte legate de mobilitate, de startup-uri pentru antreprenorii din diaspora, pentru ca ei să vină în ţară şi să îşi facă aici business-ul, să îşi ia job în România.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.