Hotelul Triumf, pentru care au existat solicitări de la mai multe instituţii, inclusiv DNA, pentru a-l prelua ca sediu, a fost trecut de Guvern în administrarea Ministerului Afacerilor Externe, care se va muta în acest imobil, după ce îl va renova.
Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Liviu Iolu, a precizat, la finalul şedinţei de joi, că Hotelul Triumf a fost trecut din administrarea RAAPPS în administrarea Ministerului Afacerilor Externe.
Iolu a menţionat că au fost mai multe instituţii care au dorit Hotelul Triumf şi au făcut cereri pentru preluarea acestuia, iar Guvernul a decis joi ca acesta să meargă la MAE.
Ministerul de Externe funcţionează în prezent într-o clădire cu risc seismic ridicat, a explicat Iolu, care a mai precizat că MAE se va putea muta în Hotelul Triumf doar după ce îl va renova, deci nu mai devreme de anul 2018.
În 28 iunie, Guvernul a decis, printr-o ordonanţă de urgenţă, transferul Hotelului Triumf din proprietarea privată în proprietatea publică a statului, ”în vederea utilizării lui ca sediu pentru una din instituţiile publice cu nevoi stringente de spaţiu sau condiţii necorespunzătoare pentru a-şi desfăşura activitatea în parametrii de normalitate”.
Purtătorul de cuvânt al Guvernului declara atunci că nu există încă o hotărâre a Executivului referitoare la alocarea Hotelului Triumf unei instituţii publice, precizând că există cereri cu privire la acest lucru inclusiv de la DNA. ”Hotelul Triumf a intrat din proprietatea privată a statului în proprietatea publică a statului, în acest moment nu este alocat unei instituţii anume. Există cereri de la instituţii, inclusiv de la DNA, către Secretariatul General al Guvernului prin care cer spaţii, dar în acest moment nu există o hotărâre de guvern care să aloce acest spaţiu unei instituţii anume”, spunea Iolu.
În 3 iulie, ministrul Justiţiei, Raluca Prună, anunţa că Agenţia Naţională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI) şi DNA vor funcţiona în acelaşi sediu, în Hotelul Triumf.
”După cum ştiţi, s-a adoptat o ordonanţă de urgenţă prin care Hotelul Triumf va fi dat Direcţiei Naţionale Anticorupţie, dar şi acestei agenţii. Deci sediul, într-un viitor mediu spre lung, va fi acolo, pentru că acolo sunt necesare investiţii, iar pentru moment împărţim un alt sediu în strada Valter Mărăcineanu”, spunea Raluca Prună.
Hotelul Triumf, aflat într-una dintre cele mai scumpe zone din Capitală, pe Şoseaua Kiseleff, cu un vad excelent din punct de vedere turistic, a fost, în ultimii ani, renovat, doar cât să fie păstrată o faţadă comercială şi să nu gonească toţi clienţii. Angajaţii ştiu că imobilul a fost construit între 1937 şi 1939, dar nimeni nu-şi aminteşte când a fost ultima renovare.
Cu tot potenţialul pe care îl are zona, hotelul are doar două stele.
Hotelul are 98 de camere care pot caza concomitent 151 de persoane. La parter, în faţa recepţiei, este un restaurant mare, în care se pot organiza evenimente. Pe latura din dreapta sunt două terenuri de tenis, unde lumea bună din zonă poate avea un spaţiu mai relaxat pentru discuţii de business. În stânga este o terasă cu 60 de locuri.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.