Primarul municipiului Timişoara, Dominic Fritz, care la alegerile din 9 iunie va candida pentru un nou mandat din partea Alianţei Dreapta Unită, a îndemnat oamenii să îşi amâne vacanţele, planurile şi chiar nunţile şi să facă, în această lună, campanie electorală.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Alianţa Dreapta Unită a marcat, joi, debutul campaniei electorale pentru alegerile locale şi cele europarlamentare cu un miting-spectacol cu lumini, lasere şi muzică live, la Timişoara.
 
Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
Dominic Fritz, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru funcţia de primar al municipiului Timişoara, a subliniat că timişorenii nu au avut nimic împotrivă să aibă un primar cetăţean german.
 
”Ce zi mai frumoasă ar putea exista pentru a porni în această campanie ambiţioasă decât 9 mai, Ziua Europei, şi ce oraş mai potrivit decât Timişoara, un oraş care de sute de ani respiră aer european, un oraş care în 1989 a redeschis drumul României către Europa, un oraş care în 2020, când un tânăr cetăţean german a candidat pentru Primăria Timişoara şi când unii au spus: de ce oare ne trebuie un german la o  primărie din România, un oraş în care oamenii au ridicat din umeri şi au spus: am avut un Klapka şi un Kuttl, am avut un Torok şi un Telbisz, am avut un Geml şi un Gabor, care-i baiul să avem şi un Fritz? Ce oraş mai european decât Capitala Europeană a Culturii 2023 care, anul trecut, într-adevăr a făcut ca Europa să se uite cu alţi ochi la România şi care a reprezentat vocea României în toată lumea în atât de multe şi atât de multe şi frumoase cântece şi dansuri şi sculpturi şi picturi şi piese de teatru şi concerte”, a declarat Dominic Fritz.
 
Fritz a spus că în 9 iunie românii vor avea de ales între un proiect pro-european şi unul rusofil.
 
”În acest oraş astăzi pornim în această campanie pentru că, în 9 iunie, românii vor avea de ales între un proiect decisiv şi asumat rusofil şi antieuropean şi un proiect modern şi asumat pro-european, cinstit şi ambiţios pentru România, ceea ce este Dreapta Unită. Au de ales între această Dreaptă Unită şi o păcăleală periculoasă, alianţa PSD-PNL,care ne vinde responsabilitate europeană, dar acest pachet, de fapt, conţine un provincialism corupt, răutăcios şi periculos. Nu poţi să pretinzi că te aliezi împotriva extremismului naţionalist şi apoi să pui candidat unic în Timişoara un om care timp de câţiva ani emite cele mai urâte şi naţionaliste teoriii ale conspiraţiei. Nu poţi să te lauzi că vrei să dezvolţi România cu ajutorul fondurilor UE, cu miliardele din PNRR şi apoi să îţi baţi joc de această uriaşă şansă de dezvoltare cu o politică economică şi de îndatorire dezastruoasă. Nu poţi să te duci la Bruxelles, şi la Paris, şi la Washington, şi la Berlin şi să te pretinzi mare apărător al valorilor europene şi acasă la tine să distrugi justiţia, să cumperi presa şi să faci dosare pentru opozanţii tăi din USR”, a mai spus Fritz.
 
Candidatul Alianţei Dreapta Unită la Primăria Timişoara a afirmat că ”trebuie să oprim cinismul şi ipocrizia cu care PSD-PNL distrug visul european al generaţiei noastre”.
 
”Tristul adevăr este că ei au putut. Dar este la fel de adevărat că, în 9 iunie, noi îi vom opri. Miza acestor alegeri este clară: trebuie să oprim cinismul şi ipocrizia cu care PSD-PNL distrug visul european al generaţiei noastre şi să înlocuim această ipocrizie cu demnitate, cu corectitudine şi cu un proiect adevărat de modernizare. Ce ar putea fi Europa dacă valoarea României ar fi reprezentată cu adevărat la nivel european? Dacă am avea oameni care nu doar că vorbesc corect româna, dar mai vorbesc şi engleza. Din păcate, în acest moment nu avem aceşti oameni care să ne reprezinte. Ce ar fi dacă am avea oameni în Parlamentul European, în Guvernul României, la Preşedinţie care pot să reprezinte adevărul potenţial al Europei? Da, Europa are multe de oferit României, dar la fel de mult România are de oferit Europei şi este timp să facem această ofertă într-un mod onest, profesionist, cinstit şi ambiţios (...)”, a declarat Fritz.
 
Dominic Fritz a făcut apel la români să îşi amâne planurile şi să participe la campanie electorală.
 
”În următoarele 4 săptămâni, vă rog din suflet, anulaţi toate planurile, vacanţele, nunţile, îmi pare rău, faceţi campanie. Haideti să vorbim cu oamenii, să promovăm România, să apărăm valorile Europei şi haideţi la victorie în 9 iunie”, a îndemnat Fritz.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.