Nicolae Ciucă a afirmat, joi la Braşov, că trebuie combătută dezinformarea prin care se spune că România plăteşte mai mult decât primeşte. „Este complet de neadevărat. 65 miliarde de euro în România de când am devenit membru al UE”, a mai precizat liderul PNL.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Astăzi noi putem să spunem că PNL e cel mai proeuropean partid, dincolo de a fi cel mai vechi partid din UE. În România este cel mai proeuropean partid. Este partidul care a înţeles cu adevărat care sunt virtuţile de a fi membru al Uniunii Europene, care sunt avantajele şi cum putem să folosim acest statut pentru ca România să beneficieze de tot ceea ce înseamnă finanţarea şi oportunităţile care ni s-au deschis prin statutul de membru al UE. Trebuie să vorbim despre chestiunile acestea, să le explicăm oamenilor că în România au intrat în ţară, la sfârşitul anului 2023, 92 miliarde. Astăzi când vorbim sunt 95 de miliarde. Din 95 de miliarde, România şi-a plătit statutul de membru cu 1% din PIB, ceea ce înseamnă 30 miliarde euro. Au rămas pe sold în România 65 miliarde euro. Tot de când am devenit membrii UE, în ţara noastră au intrat, prin investiţii străine, peste 120 miliarde de euro, iar românii din Diaspora, banii pe care îi trimit, depăşesc 100 de miliarde de euro. Acestea sunt cifrele pe care o să le repet de fiecare dată, sunt importante atunci când vine vorba de ziua Europei sau de statutul României ca membră a UE. PIB raportat la paritatea puterii de cumpărare faţă de media europeană, am crescut de la 40% la 78% anul trecut. Şi avem şansa ca până în 2030 să depăşim 90%”, a afirmat Nicolae Ciucă, joi la evenimentul de lansare a candidaţilor din judeţul Braşov pentru alegerile locale.

El le-a mai transmis liberalilor că trebuie să vorbească şi să le explice aceste cifre cetăţenilor pentru a combate dezinformarea potrivit căreia România plăteşte mai mult decât primeşte.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

„Trebuie să vorbim şi să îi facem pe cetăţenii români să înţeleagă şi să combatem toată această dezinformare prin care se spune că România plăteşte mai mult decât primeşte. Este complet de neadevărat. 65 miliarde de euro în România de când am devenit membru al UE. Tot de când am devenit membru al UE, în ţara noastră au intrat, prin investiţii străine directe, 115 miliarde euro”, a conchis Ciucă.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.