Preşedintele Senatului, liderul PNL Nicolae Ciucă, afirmă, la evenimentul de marcare a 105 ani de la intrarea Armatei române în Oradea şi instaurarea unei administraţii româneşti în judeţul Bihor, că în aceste momente trebuie vorbit cu mai multă forţă despre patriotism”, el subliniind că „patriotismul nu înseamnă slogane, nu înseamnă exprimare în scop populist, ci în mod autentic”.„”Armata a fost întotdeauna în slujba poporului, este una dintre instituţiile fundamentale în apărarea cetăţii, a democraţiei şi a libertăţii, cred că o armată puternică, în serviciul cetăţenilor, este garanţia păcii”, a adăugat Nicolae Ciucă. El a mai afirmat că, în calitate de militar, ştie ce înseamnă devotamentul faţă de naţiune, iar ca om politic, ştie că trebuie să fie în slujba oamenilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Avem datoria să ne întrebăm ce le lăsăm în urmă, ce vor spune generaţiile viitoare peste un secol despre acţiunile noastre de azi. În aceste vremuri complicate, în care securitatea Europei este pusă la încercare şi războiul a revenit pe vechiul continent, se cuvine să vorbim din nou şi cu mai multă forţă despre patriotism, despre iubirea de patrie. Patriotismul înseamnă să învăţăm din trecut şi să acţionăm în prezent cu gândul la copiii noştri, la viitorul lor şi al României. Patriotismul nu înseamnă slogane, nu înseamnă exprimare în scop populist, ci în mod autentic”, a afirmat Nicolae Ciucă sâmbătă, la celebrarea a 105 ani de la instaurarea administraţiei româneşti în judeţul Bihor şi în municipiul Oradea. 
Acesta a afirmat că parada militară organizată pentru marcarea acestui eveniment are pentru el o semnificaţie personală. 
 
 

 
„Armata a fost întotdeauna în slujba poporului, este una dintre instituţiile fundamentale în apărarea cetăţii, a democraţiei şi a libertăţii. Cred că o armată puternică, în serviciul cetăţenilor, este garanţia păcii”, a adăugat Nicolae Ciucă. 
”Ca militar, ştiu ce înseamnă devotamentul faţă de naţiune, jurământul de credinţă şi spiritul de sacrificiu. Atunci când îmbraci haina militară o faci cu responsabilitate, ştiind că apărarea ţării tale este mai presus de propria viaţă. Ca om politic, ştiu că trebuie să continuăm să fim în slujba oamenilor. Suntem într-un an crucial pentru România, pentru Europa şi pentru destinul democraţiei în întreaga lume”, a declarat Ciucă.
El spune că şi oamenii politici trebuie să continue să fie în slujba oamenilor, să se ridice „la înălţimea momentului şi la aşteptările oamenilor”.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.