Premierul Marcel Ciolacu anunţă, în primul său discurs la o adunare politică în această campanie electorală, că în primele patru luni ale anului în România s-au făcut ”investiţii şi plăţi” în valoare de 41 de miliarde de lei, echivalentul întregului buget de investiţii al ţării din urmă cu câţiva ani. El subliniază nevoia ca statul să investească în infrastructură pentru ca afacerile private să devină rentabile, Ciolacu argumentând că ”nu există în afaceri Crucea Roşie”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”În primele patru luni ale acestui an am avut investiţii şi plăţi efectuate de 41 de miliarde de lei.  Nu s-a întâmplat niciodată în istoria României acest lucru. Acum câţiva ani vorbeam de această sumă întregul buget de investiţii al României. Aceasta face diferenţa. Această sustenabilitate venită pe investiţii, care imediat s-a văzut şi creşterea economică, trebuie cumva transferată în creşterea nivelului de trai şi, nu în ultimul rând, în serviciile oferite românilor. Trebuie în acest moment să venim cu liantul între o economie pe consum către o economie pe producţie. Nu poţi să ai investiţii, şi nimeni nu vine în acest moment să facă investiţii dacă tu, statul român, nu investeşti în infrastructură astfel încât rentabilitatea businessului pe care îl vor face în România să fie cea aşteptată de investitori. Nu există în afaceri Crucea Roşie. Toată lumea investeşte ca să câştige bani. Dar aceşti bani se şi reîntorc pe urmă către români”, a afirmat Marcel Ciolacu, vineri, în discursul ţinut la lansarea candidaţilor PSD Brăila.
 
Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
El a adăugat că ”sunt ultimii ani în care România se poate dezvolta în mod accelerat”.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.