Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, la Timişoara, că judeţul Timiş merită şi are dreptul să aibă parte de investiţii guvernamentale mari, pe măsura contribuţiei la sale PIB-ul naţional. Şeful Executivului a anunţat demararea în şedinţă a procedurilor pentru Institutul Regional de Oncologie şi construcţia noului stadion de fotbal. Premierul a mai spus că tot în şedinţă vor aproba deschiderea unui nou punct de trecere a frontierei cu Ungaria, la Beba Veche.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am vrut să facem această şedinţă de Guvern la Timişoara în semn de respect pentru toţi locuitorii din Timiş. Este un semnal clar pe care Guvernul României îl dă astăzi. Judeţul Timiş merită şi are dreptul să aibă parte de investiţii guvernamentale mari, pe măsura contribuţiei pe care o are la PIB-ul României”, a spus premierul în şedinţă.

Şeful Executivului a mai spus că trebuie să spunem lucrurilor pe nume, că în Banat Timişul a fost văduvit mult prea mult timp de proiecte majore, deşi este unul dintre polii de creştere economică ai ţării.

”În 30 de ani, prea puţini din banii cetăţenilor din Timiş s-au întors aici în investiţii care să le facă viaţa oamenilor mai bună. Vrem să schimbăm această situaţie şi de aceea am venit astăzi cu proiecte concrete, care au un impact major asupra dezvoltării judeţului”, a subliniat premierul Ciolacu.

El a anunţat că Guvernul demarează procedurile pentru construirea Institutului Regional de Oncologie din Timişoara.

”Este un obiectiv foarte important pentru vieţile a zeci de mii de pacienţi, o investiţie PNRR de peste 230 de milioane de euro. Noul institut va avea 250 de paturi şi ambulatoriu integrat cu 26 cabinete medicale. Vor fi dotări de ultimă oră pentru analize de laborator, imagistică, bloc operator, terapie intensivă şi centru pentru transplant. Asta după ce deja am aprobat construirea cu tot cu aparatură a Spitalului de Mari Arşi”, a spus Ciolacu la Timişoara.

Premierul a mai afirmat că un alt proiect foarte aşteptat pe plan local de zeci de mii de suporteri este construcţia noului stadion de fotbal.

”Anul trecut, împreună cu doi timişoreni, ministrul transporturilor, domnul Grindeanu şi cu preşedintele Camerei Deputaţilor, domnul Alfred Simonis, m-am întâlnit cu liderii galeriei lui Poli Timişoara. Le-am promis că vom demara acest proiect şi azi, ne ţinem de cuvânt: aprobăm indicatorii tehnico-economici pentru Stadionul Dan Păltinişanu. Va fi o arenă modernă, de 30 de mii de locuri, unde vom investi peste 165 de milioane de euro. Sper să mă primiţi şi pe mine la galerie, la meci”, a completat premierul.

Premierul a mai anunţat că tot în şedinţă vor aproba deschiderea unui nou punct de trecere a frontierei cu Ungaria, la Beba Veche.

 

”Este un obiectiv din lunga listă de investiţii în infrastructură, aflate în derulare în judeţul Timiş, ca de altfel în întreaga ţară”, a precizat Ciolacu. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.