Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, în şedinţa Executivului, că faptul că unii comercianţi au scăzut gramajul la produse, dar au lăsat preţurile la fel de mari, reprezintă o formă de înşelăciune împotriva consumatorilor şi este în fapt o scumpire ”camuflată”. Premierul a cerut autorităţilor de control din România să intervină urgent iar în paralel, să pregătească o reglementare, pe modelul francez, prin care producătorii să fie obligaţi să semnaleze vizibil pe ambalaj că au redus gramajul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Încep cu un subiect care, din păcate, este tot mai prezent în statele europene şi pare că a ajuns şi la noi: faptul că unii comercianţi au scăzut gramajul la produse, dar au lăsat preţurile la fel de mari. Consider că aceasta este o formă de înşelăciune împotriva consumatorilor”, a spus premierul în deschiderea şedinţei.

Şeful Executivului a arătat că este în fapt o scumpire „camuflată” sub un ambalaj foarte asemănător.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

”Cer tuturor autorităţilor de control din România să intervină urgent! Iar în paralel, să pregătim o reglementare, pe modelul francez: producătorii să fie obligaţi să semnaleze vizibil pe ambalaj că au redus gramajul, dacă preţul produsului a rămas neschimbat. Şi, evident, sancţiuni dure pentru nerespectarea acestei obligaţii”, a spus premierul Ciolacu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.