Candidatul PNL la Primăria Capitalei Sebastian Burduja a propus ca zona Străzii Eforie, delimitată de Bulevardul Elisabeta, Calea Victoriei şi cursul Dâmboviţei, să fie modernizată, în acord cu un studiu făcut de Banca Mondială.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Suntem în curtea lui Nicuşor Dan, primar al Capitalei, la câţiva paşi de Primăria Generală. Suntem pe strada Eforie, într-un Bucureşti istoric, într-un oraş care, din păcate, este sufocat de maşini. Oraşul modern este pentru oameni, iar maşinile trebuie parcate în subteran, mai ales în zonele centrale, pentru a le permite cetăţenilor să se plimbe, Această zonă delimitată de Bulevardul Elisabeta, Calea Victoriei şi cursul Dâmboviţei, parte a Centrului vechi, nu a fost pusă în valoare de Nicuşor Dan”, a declarat Sebastian Burduja, într-o conferinţa de presă susţinută, marţi, pe str. Eforie nr 5, în dreptul Clădirii Curentului.

Burduja l-a criticat pe edilul general Nicuşor Dan pentru că, deşi a avut la dispoziţie acest proiect, "a refuzat" să-l supună votului Consiliului General al Municipiului Bucureşti. Liberalul a mai spus că Banca Mondială a avut un stiud numit „Strategia integrată de dezvoltare urbană pentru municipiul Bucureşti”, prin care zona este regândită.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
„Neadoptând această strategie, pune în pericol programele cu fonduri europene pe care Primăria Generală le-ar putea accesa. Acum este o zonă haotică, cu foarte multe maşini În Bucureştiul viitorului, aceasta trebuie să devină o zonă pietonală, cu arbori, cu clădiri reabillitate”, a completat Burduja.

Acesta a mai precizat că proiectul poate fi finalizat în 12-18 luni, planul său iar Planul său „Bucureştiul viitorului” include şi Cartierul Evreiesc.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.