Liderul PMP, Traian Băsescu, scrie pe Facebook că trebuie să ne pregătim să spunem adio cotei unice, el adăugând că ”tăvălugul a pornit cu salariile mari, urmează firmele, proprietăţile şi, de ce nu, aerul”. ”Asta a «uitat» Dragnea să spună în campanie”, comentează Băsescu.
”Cu priceperea-i «pretutindenară», Dragnea a depistat nici mai mult nici mai puţin decât lipsa a 10 – 14 miliarde lei din bugetul de stat în luna decembrie 2016. Şi pentru că priceperea-i «pretutindenară» acoperă şi justiţia, Dragnea a găsit şi vinovaţii: premierul Cioloş, ministrul de finanţe Anca Dragu, preşedintele Consiliului Fiscal, ministrul Fondurilor Europene, şeful ANAF, ministrul Fondurilor Europene şi nu în cele din urmă preşedintele Iohannis”, scrie Traian Băsescu pe pagina sa de Facebook.
El susţine că, în realitate, ”odată instalaţi la guvernare pesediştii constată că nu prea există resurse bugetare pentru a acoperi promisiunile electorale mincinoase”.
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
20 noiembrie - Eveniment News.ro - Orașul meu - Acasă și la birou
28 noiembrie - Profit Financial.Forum
”Şi atunci, ce scuză mai convingătoare decât «greaua moştenire»? Iar dacă «greaua moştenire» o împănăm cu o Comisie Parlamentară de Anchetă, reţeta propagandistică este perfectă pentru a motiva introducerea unor noi taxe şi impozite”, continuă Băsescu.
Liderul mai comentează: ”Să ne pregătim să spunem adio cotei unice de impozitare. Tăvălugul a pornit cu salariile mari, urmează firmele, proprietăţile şi de ce nu, aerul. Asta a «uitat» Dragnea să spună în campanie”.
Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat duminică seară că ”este foarte posibil” ca luni să iniţieze o comisie parlamentară de anchetă în faţa căreia să fie chemaţi fostul premier Dacian Cioloş, fostul ministru de Finanţe, Anca Dragu, fostul ministru al Fondurilor Europene, şeful ANAF şi preşedintele Consiliului Fuscal pentru a da explicaţii în legătură cu rectificarea bugetară din noiembrie 2016.
Toate salariile mai mari de cinci ori decât salariul mediu brut pe economie vor scădea începând cu 1 aprilie 2017, în urma eliminării plafoanelor la CAS şi CASS de către Guvernul Grindeanu. Potrivit Executivului, în această situaţie se află aproximativ 36.000 de salariaţi din România, iar veniturile în plus la buget vor depăşi suma de 1,9 miliarde de lei.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.