Fiica fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova Mircea Cosma, condamnat pe fond la opt ani de închisoare pentru corupţie, va primi un mandat de deputat din partea PSD în urma scrutinului din 11 decembrie, după ce doi dintre candidaţii aflaţi înainte sa pe listă au ales să renunţe la mandat, suţin surse politice. Andreea Cosma este vizată de un dosar instrumentat de DNA, în care a fost trimisă în judecată pentru fapte de corupţie împreună cu un fost preşedinte al CJ Prahova.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Andreea Cosma, fiica fostului preşedinte al CJ Prahova Mircea Cosma, condamnat în primă instanţă de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la opt ani de detenţie pentru fapte de corupţie, a obţinut un mandat de deputat din partea PSD Prahova.

Andreeea Cosma, care s-a aflat pe locul al şaptelea pe lista pentru Camera Deputaţilor a PSD Prahova, a devenit parlamentar în condiţiile în care doi dintre candidaţii poziţionaţi înainte sa pe locuri eligibile au renunţat la mandat. Conform aceloraşi surse, este vorba despre candidatul de pe locul al doilea, primarul comunei Cornu, Cornel Nanu, şi despre cel aflat pe locul al patrulea, Ludmila Sfârloagă, vicepreşedinte al CJ Prahova.

De altfel, preşedintele PSD Prahova a confirmat miercuri, pentru News.ro, că primarul din Cornu renunţă la mandat, spunând că în cursul zilei va avea o discuţie cu Ludmila Sfârloagă în aceeaşi privinţă.

”De domnul Nanu am înţeles de ieri (marţi n.r.) că se retrage, dar nu am primit adresa scrisă deocamdată. Cu doamna Sfârloagă urmează să discut”, a declarat Bogdan Toader, preşedintele PSD Prahova.

Acesta a precizat că dacă Ludmila Sfârloagă nu ar renunţa la mandatul de deputat ar fi nevoită să se retragă din funcţia de vicepreşedinte al CJ Prahova şi ar pune PSD în situaţia în care ar pierde această funcţie. ”Doamna Sfârloagă este vicepreşedintele Consiliului Judeţean, eu cred că e cam greu de constituit din nou o majoritate, de votat. Pentru că, dacă nu ştiţi, s-au ţinut de trei ori alegeri pentru preşedinte şi vicepreşedinţi. Nu am discutat personal cu dânsa, nu ştiu sută la sută”, a spus Toader.

Întrebat dacă PSD Prahova a cerut cuiva să se retragă de pe lista de candidaţi astfel încât să nu fie validat parlamentar, Bogdan Toader a răspuns: ”Nu, nu a fost cazul”.

Contactată telefonic, Ludmila Sfârloagă a refuzat să facă orice declaraţie referitoare la o decizie a sa de a păstra mandatul de deputat câştigat în urma alegerilor din 11 decembrie sau de a renunţa la acesta.

”Eu sunt membru de partid şi soldat al partidului”, a declarat Ludmila Sfârloagă.

Fiica fostului şef al CJ Prahova Andreea Cosma are 40 de ani, este de profesie notar şi nu a fost niciodată implicată activ în politică. Numele Andreei Cosma a apărut pe lista de candidaţi a PSD Prahova cu câteva zile înainte depunerii dosarelor de candidaţi, surse din partid afirmând că acest lucru a provocat nemulţumire în rândul unor membri ai PSD Prahova.

Iniţial, organizaţia anunţase o nouă candidatură a fratelui Andreei Cosma, Vlad Alexandru Cosma, deputat în mandatul 2012 – 2016 şi condamnat la cinci ani de închisoare în acelaşi dosar de corupţie în care a fost condamnat şi tatăl său.

Andreea Cosma apare şi ea într-un dosar de corupţie. Ea a fost trimisă în judecată de DNA alături de fostul preşedinte al CJ Prahova din perioada 2004-2008 Florin Anghel, pentru vânzarea subevaluată a cazărmii ”Ciuperceasca”, care a intrat în activul Parcului Industrial Plopeni după un schimb de terenuri cu MApN, Andreea Cosma fiind cercetată pentru complicitate la abuz în serviciu.

De asemenea, numele Andreei Cosma a apărut într-un alt dosar penal instrumentat în urmă cu mai mulţi ani de către Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, în care apare şi numele lui Răzvan Alexe, un apropiat al familiei Cosma care în prezent are calitatea de inculpat, dar şi de denunţător al unor importante persoane din mediul politic, printre care Sebastian Ghiţă. Ea a fost cercetată pentru evaziune fiscală şi spălare de bani. Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti nu a făcut niciodată publice concluziile anchetei din acest dosar care nici nu a fost trimis în judecată. La momentul instrumentării dosarului PCA Ploieşti era condus de procurorul Liviu Tudose, care şi el este cercetat într-un dosar instrumentat de DNA Ploieşti.

Plenul Camera Deputaţilor a validat, miercuri, cu 243 de voturi ”pentru” şi 30 de voturi ”împotrivă” mandatele a 326 de deputaţi, trei noi aleşi, între care şi Andreea Cosma, urmând să fie validaţi după ce vor depune actele necesare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.