Fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box Rudel Obreja, condamnat în dosarul "Gala Bute", a declarat, la ieşirea din închisoare, ca urmare a deciziei ICCJ, că ceea ce s-a întâmplat la completurile de 5 judecători - a căror constituire a fost declarată ilegală de Curtea Constituţională - este "o imensă ticăloşie".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Suntem vicitmele unui complot. (...) Ce s-a întâmplat la completurile de cinci judecători este o imensă ticăloşie", a firmat Obreja, condamnat la 5 ani de închisoare în dosarul "Gala Bute", pentru evaziune fiscală.

El a apreciat că este absolut norml să îi fie admisă contestaţia, să fie rejudecat apelul şi să fie administrate probele care până acum nu au fost administrate.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

"Cumva trebuie să se repare lucrurile astea", a subliniat el, referindu-se la cei aflaţi în opinia sa pe nedrept în detenţie şi i-a transmis preşedintelui Klaus Iohannis "să-i fie ruşine" că apără un astfel de sistem.

Obreja s-a referit şi la Tudor Breazu, fostul asistent personal al Elenei Udrea, condamnat în acelaşi dosar la trei ani de închisoare cu executare, şi despre care a spus că a primit termen pentru judecarea contestaţiei în 28 ianuarie.

"Admite în principiu contestaţia în anulare formulată de condamnatul Obreja Rudel împotriva deciziei penale nr. 93 din 5 iunie 2018, pronunţată de Completul de 5 Judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în dosarul nr. 2303/1/2017. Fixează termen pentru soluţionarea contestaţiei în anulare la data de 21 ianuarie 2019, Sala Secţiei penale, pentru când se va cita contestatorul condamnat. II. Admite cererea de suspendare a executării sentinţei penale nr. 181 din 28 martie 2017 pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în dosarul nr. 1532/1/2015, rămasă definitivă prin decizia penală nr. 93 din 5 iunie 2018, pronunţată de Completul de 5 Judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în dosarul nr. 2303/1/2017, până la soluţionarea definitivă a contestaţiei în anulare. Dispune punerea de îndată în libertate a contestatorului condamnat Obreja Rudel de sub puterea mandatului de executare a pedepsei emis în baza sentinţei penale nr. 181 din 28 martie 2017 pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în dosarul nr. 1532/1/2015, rămasă definitivă prin decizia penală nr. 93 din 5 iunie 2018, pronunţată de Completul de 5 Judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în dosarul nr. 2303/1/2017, dacă nu este arestat în altă cauză. Definitivă", au decis judecătorii ICCJ, în cazul său.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.