Preşedintele Consiliului Judeţean Călăraşi, Vasile Iliuţă, este audiat, vineri, la sediul DNA Constanţa, în legătură cu percheziţiile care au avut loc în urmă cu o lună la sediile mai multor instituţii din Călăraşi. Procurorii au precizat că Vasile Iliuţă nu are nicio calitate în acest dosar şi că cercetările se fac in rem.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Reprezentanţii DNA Constanţa au confirmat că Vasile Iliuţă este audiat la sediul instituţiei. Ei au precizat că aceste audieri au legătură cu percheziţiile desfăşurate în urmă cu o lună la sediile mai multor instituţii din Călăraşi. De asemenea, Vasile Iliuţă nu are nicio calitate în acest dosar, iar verificările se fac cu privire la fapte şi nu la persoane, au mai transmis reprezentanţii DNA Constanţa. 
 
Procurorii anticorupţie din Constanţa au făcut în 21 martie percheziţii la mai multe instituţii din Călăraşi, printre care şi la sediul Consiliului Judeţean şi la o unitate medicală. Ei suspectează comiterea unor infracţiuni de abuz în serviciu şi au ridicat mai multe documente. 
 
Vasile Iliuţă a transmis la o zi după percheziţiile DNA la sediul CJ Călăraşi, că ”niciodată nu trebuie să ne dispară încrederea în justiţie şi suntem datori mereu să clarificăm orice nuanţă care poate să pună un semn de întrebare asupra activităţii, şi atunci când există o suspiciune, nu trebuie să ne supărăm că cineva vine şi ne întreabă diferite lucruri”. El afirma că, după percheziţii, a predat documente care ar fi putut fi trimise prin corespondenţă, aşa cum a făcut mereu în relaţia cu toate instituţiile statului.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.