Judecătorul Marian Buda a fost ales, joi, în funcţia de preşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii, pentru un mandat care va expira în 6 ianuarie 2023.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a ales în funcţia de preşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii pe domnul judecător MARIAN BUDĂ, începând cu data de 13.05.2022 până la data de 06.01.2023”, a transmis, joi seară, CSM.  

Decizia a fost luată cu majoritate, fiind înregistrate 10 voturi ”DA”, 5 voturi ”NU” şi 2 voturi NULE.  

Potrivit CV-ului, Buda a urmat, în perioada 1979-1984, Facultatea de Electrotehnică-Universitatea din Craiova, iar în perioada 1986-1991 Facultatea de Drept-Universitatea din Bucureşti.  

Buda a fost vicepreşedinte al Tribunalului Dolj, dar şi judecător la Curtea de Apel Craiova, unde a deţinut într-o perioadă funcţia de preşedinte al Secţiei Civile. El a fost numit şef al Secţiei a II-a Civile de la Înalta Curte, în ianuarie 2020.  

Echipa de conducere a CSM este completată de procurorul Nicolae Andrei Solomon.  

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.