Un bărbat a fost reţinut de procurorii DNA Iaşi pentru trafic de influenţă, fiind acuzat că a cerut şi a primit 23.000 de euro pentru a interveni la un procuror DIICOT în vederea unei soluţii de clasare într-un dosar de trafic de persoane şi proxenetism.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Reprezentanţii DNA au transmis, vineri, că procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Iaşi cercetează un bărbat pentru trafic de influenţă, iar în acelaşi dosar o altă persoană este anchetată sub control judiciar pentru complicitate la trafic de influenţă. 
“În perioada de 14 – 16 aprilie 2024, inculpatul M.B.M., beneficiind de ajutorul celuilalt inculpat, ar fi pretins de la o persoană (martor în cauză) suma de 23.000 euro pentru a-şi trafica o presupusă influenţă pe care ar fi lăsat să se creadă că ar avea-o asupra unui procuror din cadrul D.I.I.C.O.T. şi că-l va determina pe acesta să dispună o soluţie de clasare într-un dosar în care martorul era cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de persoane şi proxenetism. În contextul menţionat mai sus, la data de 18 aprilie 2024, inculpatul M.B.M. ar fi primit de la martor suma de 23.000 euro, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante”, au transmis procurorii. 
Bărbatul prins în flagrant a fost reţinut pentru 24 de ore şi va fi prezentat Tribunalului Iaşi, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.