Avocatul Gheorghiţă Mateuţ, cel care i-a asigurat apărarea lui Dan Voiculescu în procesul ICA, a declarat, miercuri, pentru News.ro, că dacă instanţa supremă va menţine decizia de excludere din magistratură a Cameliei Bogdan - judecătoarea din dosarul ICA - aceasta va fi prezentată ca argument în acţiunea deja existentă la CEDO, în care a fost invocată inclusiv incompatibilitatea magistratului. Conform lui Mateuţ, în funcţie de decizia CEDO poate fi solicitată în ţară o eventuală revizuire a sentinţei, ca o cale extraordinară de atac.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

În cazul în care completul de cinci judecători al Instanţei Supreme va menţine hotărârea de excludere din magistratură a judecătoarei Camelia Bogdan, care a dat condamnările definitive în  dosarul privatizării frauduloase a ICA, avocaţii lui Dan Voiculescu vor analiza ce cale va fi urmată în continuare, având în vedere incompatibilitatea în care se afla magistratul la momentul pronunţării condamnărilor.

Mateuţ a precizat că decizia în cazul Cameliei Bogdan va fi prezentată în dosarul de la CEDO, unde a fost depusă o sesizare imediat după condamnarea lui Dsan Voiculescu şi unde s-a ridicat şi problema incompatibilităţii acesteia atunci când a dat deciziile de condamnare.

Evenimente

14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
20 noiembrie - Eveniment News.ro - Orașul meu - Acasă și la birou
28 noiembrie - Profit Financial.Forum

Avocatul a menţionat că la acest moment singura cale de atac este cea de la Strasbourg, abia după o decizie definitivă a CEDO putând fi solicitată în ţară, la Curtea de Apel Bucureşti, o eventuală revizuire a sentinţei, ca o cale extraordinară de atac.

"Dacă se va confirma excluderea din magistratură, atunci clar există argumente pentru a arăta ceea ce am şi invocat în procedura de la CEDO. Cred că aceste argumente vor întări şi vor servi procedurii judiciare aflate pe rolul CEDO", a precizat avocatul.

CSM a decis, miercuri, excluderea din magistratură a judecătoarei Camelia Bogdan, pentru că a participat la un seminar unde a predat cursuri de anticorupţie funcţionarilor publici, organizat de Ministerul Agriculturii, parte civilă în dosarul ICA. Decizia CSM nu este definitivă, putând fi contestată în termen de 15 zile.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.