Sunetul exploziilor a răsunat în centrul Kievului luni dimineaţă, în timpul orei de vârf, în timp ce armata ucraineană a avertizat cu privire la un atac masiv cu rachete şi drone ruseşti, după ce valuri de atacuri cu drone fuseseră deja lansate în primele ore ale zilei, relatează Reuters. Premierul ucrainean Denîs Şmîhal a anunţat că sunt morţi şi răniţi şi că au fost afectate 15 regiuni ale ţării, ţinta predilectă fiind, din nou, infrastructura energetică.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Sunt morţi şi răniţi, după ce atacul masiv al Rusiei a afectat 15 regiuni din Ucraina

Forţele aeriene au declarat că Rusia are 11 bombardiere strategice TU-95 în aer şi au confirmat lansarea unui număr de rachete.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE

La Kiev, oamenii s-au refugiat la metrou.

În afara capitalei ucrainene, reporterii Reuters au auzit sunetul apărării aeriene, care dobora ţinte.

Autorităţile locale au raportat explozii şi în oraşul nord-vestic Luţk şi au declarat că un bloc de apartamente a fost avariat. Se verifică posibilele victime.

Comandamentul operaţional al forţelor armate poloneze a declarat pe X că avioanele poloneze şi aliate au fost activate după ce Rusia a lansat atacul care a vizat, de asemenea, regiuni din vestul Ucrainei şi din apropierea frontierei poloneze.

Ucrainenii se aşteaptă de ceva timp la un atac major cu rachete ruseşti. Ambasada SUA a emis săptămâna trecută un avertisment cu privire la un risc ridicat de atac în jurul Zilei Independenţei Ucrainei, pe care Ucraina a marcat-o sâmbătă.

Ucraina însăşi şi-a intensificat atacurile cu drone cu rază lungă de acţiune asupra Rusiei pentru a încerca să riposteze la agresiunea Moscovei, care a lansat o invazie la scară largă în Ucraina în februarie 2022.

„Dorinţa de a ne distruge energia îi va costa scump pe ruşi: infrastructura lor”, a declarat Andrii Iermak, şeful de cabinet al preşedintelui Volodimir Zelenski, promiţând aparent represalii.

Înainte de atacul cu rachete, Rusia lansaze luni mai devreme două valuri de atacuri cu drone, a declarat armata ucraineană, informaţiile iniţiale arătând că nu există pagube sau victime. Până la 10 drone au fost distruse la apropierea capitalei în regiunea din jurul Kievului, în jurul orei locale 5.30, a declarat Serhii Popko, şeful administraţiei militare din Kiev.

Nu a existat niciun comentariu imediat din partea Rusiei. Atât Rusia, cât şi Ucraina neagă că ar viza civili. Fiecare spune că atacurile sale vizează distrugerea infrastructurii esenţiale pentru efortul de război al celeilalte părţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.