Rusia anunţă marţi că a ”neutralizat” zeci de drone ucrainene deasupra Peninsulei Crimeea, pe care a anexat-o în 2014, şi a Mării Azov, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”O tentativă a regimului de la Kiev de a comite un atac terorist cu drone aeriene (...) a fost dejucată în această noapte” de luni spre marţi, a anunţat într-un comunicat Ministerul rus al Apărării.

”Sistele de apărare aeriană au distrus 22 de drone ucrainene, iar alte 13 au fost interceptate deasupra Mării Azov şi Crimei”, precizează ministerul.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

O ”nouă tentativă de atac a regimului de la Kiev a fost dejucată marţi dimineaţa, iar armata rusă a distrus patru drone ucranene şi a interceptat două drone deasupra Mării Azov”, a anunţat ulterior, în alt comunicat, ministerul rus.

Crimeea anexată de Rusia în 2014 este ţintită cu regularitate de către ucraineni, deoarece este baza din spatele frontului a Flotei ruse la Marea Neagră şi o cale de aprovizionare-cheie a forţelor ruse din sudul şi estul ocupat al Ucrainei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.