Prinţul William al Marii Britanii a revenit joi la îndatoririle publice, pentru prima dată de când soţia sa Kate a dezvăluit că face chimioterapie preventivă pentru cancer, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-un mesaj video transmis luna trecută, prinţesa de Wales, Kate, în vârstă de 42 de ani, a declarat că testele efectuate în urma unei intervenţii chirurgicale abdominale majore, la care a fost supusă în ianuarie, au relevat cancerul, lucru pe care l-a descris ca fiind un "şoc imens".

William, în vârstă de 41 de ani, a lipsit de atunci de la angajamentele oficiale, în timp ce cuplul şi cei trei copii mici ai lor se acomodează cu impactul acestei veşti.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Deşi el şi fiul său cel mare, prinţul George, au fost fotografiaţi săptămâna trecută urmărind meciul echipei lor favorite de fotbal, Aston Villa, joi a fost prima dată când William a avut o apariţie publică oficială de la anunţul extrem de personal pe care Kate l-a împărtăşit cu publicul.

William a părut bine dispus în timp ce a discutat şi a ajutat personalul în timp ce se afla într-o vizită la o organizaţie caritabilă de redistribuire a surplusului de alimente. Un voluntar i-a înmânat carduri cu urări de "însănătoşire grabnică" pentru Kate şi pentru tatăl său, Regele Charles, care urmează, de asemenea, un tratament pentru o formă nespecificată de cancer. "Oh, sunteţi foarte amabil. Vă mulţumesc foarte mult", i-a spus prinţul.

Ulterior, el a vizitat un centru de tineret care a primeşte livrări regulate din partea organizaţiei caritabile.

În ceea ce o priveşte, Kate va reveni la îndatoririle publice atunci când echipa sa medicală va spune că se simte suficient de bine pentru a face acest lucru, a declarat biroul ei, dar nu a fost stabilit un termen.

Boala ei survine în acelaşi timp în care regele este absent de la îndatoririle publice de când a fost diagnosticat cu cancer. Cu toate acestea, el a salutat mulţimea în timpul unei plimbări după slujba religioasă de Paşte, la sfârşitul lunii martie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.