Preşedintele mexican Andres Manuel Lopez Obrador îi cere omologului său american Joe Biden ”să termine cu uitarea, abandonul şi dispreţul faţă de America Latină şi Caraibele”, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Preşedinte Biden, aveţi cheia pentru a deschide şi a îmbunătăţi în mod substanţial relaţiile între toate ţările continentului american”, a subliniat şeful statului mexican luni, înaintea unui întâlniri bilaterale.

”Acesta este momentul să terminăm cu această uitare, acest abandon, acest dispreţ faţă de America Latină şi Caraibe, opuse politicii bunei vecinătăţi a acestui titan al libertăţii care a fost preşedintele Franklin Delano Roosevelt”, a subliniat în faţa presei Lopez Obrador.

”Numai în ultimii 15 ani, am cheltuit miliarde de dolari în emisferă, zeci de miliarde de dolari”, i-a răspuns preşedintele american.

”Statele Unite oferă mai mult ajutor internaţional decât orice altă ţară”, a subliniat el.

”Din nefericire, responsabilitatea noastră nu se opreşte la emisfera occidentală”, a continuat Joe Biden, care citat ”Europa Centrală, Asia, Africa, Asia de Sud-Est”.

Joe Biden şi-a început - după aproape doi ani de mandat - prima vizită oficială în Mexic, un mare partener economic şi în domeniul securităţii al Statelor Unite în probleme de migraţie şi luptă împotriva drogurilor.

Cei doi şefi de stat se întâlnesc marţi cu premierul canadian Justin Trudeau în cadrul celui de-al ”zecelea summit al liderilor Americii de Nord”.

Preşedintele mexican a repetat că-i cere lui Joe Biden să crească investiţiile Statelor Unite în ţările de origine ale migranţilor, care traversează Mexicul pentru a ajunge în Statele Unite, care provin în principal din America Centrală, dar şi din Venezuela, Cunba şi Haiti.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.