Japonia a anunţat luni că urmează să cumpere o insulă nelocuită, situată în largul sud-vestului ţării, cu 132 de milioane de euro, cu scopul de a instala pe ea o instalaţie destinată antrenamentului armatei americane, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Tokyo şi Washingtonul au convenit în 2011 să mute centrul de formare a piloţilor de vânătoare americani pe Insula Mageshima, situată la aproximativ 30 de kilometri de ţărmul Kyushu, cea mai mare insulă din sudul arhipelagului nipon.

Un acord a fost încheiat vineri cu privire la cumpărarea Insulei Mageshima, ”în urma unor discuţii între Ministerul Apărării şi promotorul imobiliar care deţine cea mai mare parte a insulei”, a precizat un purtător de cuvânt al Guvernului japonez, Yoshihide Suga.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Operaţiunile americane de antrenament aerian se desfăşoară în prezent pe Insula Iwo Jima, la aproximativ 1.200 de kilometri sud de Tokyo.

Washingtonul a cerut mutarea, argumentând că Iwo Jima - locul unei bătălii-cheie în al Doilea Război Mondial - este prea departe de baza militară americană Iwakuni (vest), în care sunt staţionate avioane de vânătoare.

Yoshihide Suga a precizat că instalaţia de antrenament pentru aterizare urmează să fie construită ”la o dată apropiată” şi a adăugat că nu poate să prezinte detalii suplimentare din cauză că vânzarea nu a fost finalizată.

Forţele japoneze se limitează la apărare, în virtutea Constituţiei pacifiste a ţării, a cărei securitate depinde larg de Statele Unite.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.