Israelul a desfăşurat pentru prima dată sistemul său de apărare montat pe navă, numit C-Dome, împotriva unei ţinte "suspecte" care a intrat în spaţiul aerian al ţării în apropierea oraşului Eilat din sudul ţării, a anunţat marţi armata, potrivit France24.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

C-Dome este o versiune navală a sistemului de apărare aeriană Iron Dome, folosit pentru a proteja împotriva atacurilor cu rachete şi proiectile.

Luni seară, Forţele de Apărare Israeliene (IDF) au raportat o alertă în zona Eilat, care a fost ţinta în februarie a unor tiruri de rachete balistice interceptate de rebelii Houthi din Yemen, aliaţi ai militanţilor palestinieni Hamas.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

"În urma sirenelor care au sunat în zona Eilat cu privire la infiltrarea unui avion ostil, forţele navale ale FDI au identificat o ţintă aeriană suspectă care traversa teritoriul israelian", a precizat FDI într-un comunicat publicat marţi dimineaţă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.