O femeie a ucis cu cuţitul două persoane şi a rănit alte patru luni, într-o şcoală primară în centrul Chinei, potrivit poliţiei locale, citată de postul de stat CCTV, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Atacul a avut loc către prânz, n oraşul Guixi, în provincia Jiangxi, potrivit CCTV.

Două persoane au murit, în pofida intervenţiei salvatorilor, iar alte patru au fost rănite, însă viaţa nu le este în pericol, potrivit postului.

Evenimente

12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Meta Estate

Alte şase persoane prezentau ”zgrieturi mici”.

CCTV nu precizează vârsta victimelor.

Suspecta, o femeie în vârstă de 45 de ani, al cărei nume de familie este Pan, a fost arestată de poliţie, iar o anchetă a fost deschisă, potrivit aceleiaşi surse.

Atacuri în masă sunt rare în în China - o ţară care le interzice cetăţenilor să deţină arme de foc - însă un val de atacuri cu armă albă au avut loc în ultimii ani.

La începutul lui mai, un atac cu cuţitul s-a solkdat cu doi morţi şi 21 de răniţi, într-un spital, în provincia Yunnan (sud-vest).

În august 2023, tot în Yunnan, două persoane au fost ucise, iar alte şapte au fost rănite într-un atac cu cuţitul comis de către un bărbat cu antecedente de tulburări mentale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.