Inspectoratul General al Departamentului de Justiţie (DOJ) a anunţat joi seara lansarea unei investigaţii pentru a examina dacă agenţii FBI au urmat procedurile adecvate în timpul anchetei cu privire la serverul privat de e-mail al democratei Hillary Clinton. Decizia DOJ vine după ce democraţii s-au plâns că decizia controversată a directorului FBI, James Comey, de a redeschide ancheta deşi nu avea dovezi suficiente în acest sens ar fi costat-o pe Hillary Clinton victoria în cursa pentru Casa Albă, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Investigaţia Inspectoratului General al DOJ se va concentra pe deciziile luate înainte de comunicarea publică a unor detalii din ancheta Clinton de către directorul FBI, James Comey. De asemenea, anchetatorii vor încerca să stabilească dacă aceste decizii s-au bazat pe ”consideraţii nepotrivite”.

Deşi FBI a decis să nu recomande acuzaţii penale împotriva prezidenţiabilei democrate, Comey a generat anumite suspiciuni care au diminuat încrederea alegătorilor în Hillary Clinton. Directorul FBI a declarat public că democrata a administrat într-un mod impropriu serverul privat de e-mail.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum

James Comey a anunţat de două ori într-un an deschiderea unor anchete în cazul serverului privat de e-mail, ambele fiind înschise fără formularea unor acuzaţii împotriva lui Hillary Clinton.

Directorul FBI a ţinut în luna iulie o conferinţă de presă, în care nu a recomandat inculparea lui Hillary Clinton. Totuşi, Comey a explicat că prezidenţiabila democrată a dat dovadă de neglijenţă gravă în administrarea serverului de e-mail utilizat la Departamentul de Stat.

Cu doar două săptămâni înainte de alegerile prezidenţiale, directorul agenţiei a anunţat redeschiderea ancheteo după descoperirea unor noi e-mailuri pe un dispozitiv al congresmanului Anthony Weiner. Acesta din urmă era deja vizat de o anchetă pentru trimiterea de mesaje cu conţinut sexual explicit către o adolescentă.

James Comey a ieşit cu două zile înainte de alegerile prezidenţiale pentru a anunţa că e-mailurile descoperite nu sunt incriminatorii pentru Hillary Clinton.

De regulă, anchetatorii americani nu dezvăluie public asemenea informaţii dacă nu sunt siguri că investigaţia se va finaliza cu o inculpare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.