Un bărbat înarmat a deschis focul duminică dimineaţa împotriva unei mici mulţimi care aştepta deschiderea unui concert în aer liber, în provincia din vestul extrem al Austriei, omorând două persoane şi rănind alte 11, după care a întors arma împotriva sa şi s-a sinucis, anunţă poliţia, relatează The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Potrivit poliţiei, înaintea atacului a avut loc o ceartă între atacator şi o femeie, într-o parcare aflată în apropiere.

După aceea bărbatul a luat o armă din maşină, a ieşit din parcare, s-a dus la locul unde erau adunaţi aproximativ 150 de oamenii pentru concert şi a început să tragă în mulţime, aparent la întâmplare.

Evenimente

7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

Poliţia afirmă că bărbatul s-a sinucis după ce s-a întors în parcare.

Atacul armat a avut loc lângă Nenzing, un oraş din provincia Voralberg, situat la aproximativ 40 de kilometri est de frontiera Austriei cu Liechtensteinul.

Potrivit postului ORF, atacul a avut loc pe o proprietate folosită de un club de motociclişti, iar bărbatul pare că a folosit o puşcă sau o armă lungă.

Presa locală citează salvatori potrivit cărora enele dintre victimele care au supravieţuit se aflau în stare gravă.

O purtătoare de cuvânt a poliţiei, Susanne Dilp, a declarat că rănile sunt "foarte diverse".

Alte detalii nu erau disponibile, scrie AP, care adaugă că poliţia continua ancheta la faţa locului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.