Organizaţia neguvernamentală Medici fără Frontiere (MSF) a denunţat miercuri "în termenii cei mai fermi" o lovitură israeliană asupra uneia dintre casele sale din sudul Fâşiei Gaza, care a ucis doi membri ai familiei unuia dintre angajaţii săi, potrivit AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un tanc israelian a tras marţi seara târziu asupra unei case în care locuiesc unii dintre angajaţii săi şi membri ai familiei lui Al-Mawasi, în Khan Yunis, scena unor lupte terestre, focuri de armă şi raiduri aeriene în ultimele săptămâni, se arată într-un comunicat al MSF.

"Acest atac a ucis nora şi soţia unuia dintre colegii noştri şi a rănit şase persoane, dintre care cinci femei şi copii. Clădirea, marcată în mod clar cu logo-ul MSF", a fost "ţinta unor focuri de armă", a precizat ONG-ul, adăugând că 64 de persoane se aflau în clădire în acel moment.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Ambulanţele care au venit să salveze victimele "au fost întârziate mai mult de două ore din cauza tirurilor de obuze din zonă" înainte de a putea ajunge la faţa locului şi de a transfera răniţii la un spital de campanie din Rafah, în extremitatea sudică a Fâşiei Gaza. 

"Suntem şocaţi şi profund întristaţi de acest atac mortal", a declarat Meinie Nicolai, directorul executiv al MSF, care se află în prezent într-o călătorie în Fâşia Gaza.

"Astăzi, în Gaza, realitatea îngrozitoare este că niciun loc nu este sigur şi că promisiunile privind zonele sigure sunt goale, iar mecanismele de cruţare a clădirilor ineficiente", a adăugat ea, asigurând că coordonatele GPS ale locului, pe care era agăţat un mare steag al ONG-ului, au fost transmise armatei israeliene, care "a acuzat primirea".

Interogată de AFP în legătură cu această afacere, armata israeliană a declarat că a tras "în timpul operaţiunilor din Khan Yunis" asupra unei clădiri "identificate" ca adăpostind "activităţi teroriste", dar că ulterior "informaţii au semnalat moartea a doi civili neimplicaţi" în aceste presupuse activităţi.

"Armata israeliană regretă orice prejudiciu cauzat civililor şi face tot ce îi stă în putinţă pentru a opera cu precizie pe câmpul de luptă", a adăugat armata, precizând că a început o "analiză" a incidentului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.