Poliţiştii din Argeş fac, miercuri, peste treizeci de percheziţii în Capitală şi în zece judeţe la persoane şi la firme din domeniul construcţiilor suspectate de evaziune fiscală şi spălare de bani. Prejudiciul estimat de către anchetatori depăşeşte două milioane de lei, iar zece persoane vor fi duse la audieri. Surse judiciare spun că în dosar este vizat şi un fost poliţist care a ieşit din sistem şi care este om de afaceri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Poliţiei Române, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Argeş, sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice şi cu suportul Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române, fac 36 percheziţii în Capitală şi în judeţele Argeş, Prahova, Giurgiu, Sibiu, Iaşi, Ialomiţa, Bacău, Vaslui, Arad şi Vâlcea, la locuinţele unor persoane şi la sediile unor societăţi comerciale suspectate de evaziune fiscală şi spălare a banilor.

Percheziţiile au loc la firme din domeniul construcţiilor.

Conform anchetatorilor, în perioada 2012 - 2015, cei vizaţi, în calitate de administratori ai unor societăţi comerciale, ar fi dezvoltat un circuit evazionist prin înregistrarea în contabilitate de achiziţii fictive de mărfuri de la furnizori. Aceştia din urmă, pentru a justifica livrările efectuate, ar fi declarat organelor fiscale achiziţii de la societăţi comerciale de tip fantomă.

Prejudiciul adus bugetului statului este de peste 2.175.000 de lei.

Zece persoane vor fi duse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş pentru audieri.

La acţiunea participă poliţişti de investigare a criminalităţii economice din judeţele Argeş, Prahova, Giurgiu, Sibiu, Iaşi, Ialomiţa, Bacău, Vaslui, Arad şi Vâlcea şi din municipul Bucureşti şi luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Argeş.

Surse din cadrul anchetei au precizat că în dosar este vizat un fost poliţist care a ieşit din sistem de 18 ani şi care este om de afaceri. El a avut benzinării, spaţii comerciale şi acum se ocupă de construcţii. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.