Un deţinut condamnat pentru tentativă de omor s-a urcat vineri pe acoperişul Penitenciarului Vaslui, în semn de protest faţă de faptul că a fost amânat de două ori pentru liberarea condiţionată. Protestatarul a coborât de pe acoperişul clădirii după trei ore în urma negocierilor purtate cu echipele de negociatori ale penitenciarului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit purtătorului de cuvânt al Penitenciarului Vaslui, comisar şef Nicolae Toma, deţinutul s-a aflat timp de trei ore pe acoperişul uneia dintre clădirile penitenciarului şi a coborât în urma discuţiilor purtate cu negociatorii închisorii.

Bărbatul are o condamnare de trei ani şi patru luni de închisoare pentru tentativă de omor. El ar fi fost propus pentru liberare condiţionată prima dată în urmă cu două luni, însă de atunci a fost amânat de instanţa de judecată de două ori, înainte de aplicarea legii recursului compensatoriu. Acum, urmează să i se stabilească un nou termen de către instanţa de judecată, iar protestul a venit de teama de a nu fi amânat a treia oară la liberarea condiţionată.

Deţinutul a stat pe acoperişul penitenciarului circa trei ore, la o înălţime de peste 10 metri, şi a coborât în urma negocierilor purtate cu specialiştii instituţiei.

Conform purtătorului de cuvânt al Penitenciarului Vaslui, conducerea instituţiei a început o anchetă pentru a stabili cum a fost posibil ca deţinutul să ajungă pe acoperişul instituţiei.

În timpul protestului, deţinutul a cerut să vină minstrul Justiţiei, Tudorel Toader.

La Penitenciarul Vaslui sunt circa 900 de deţinuţi. 11 dintre ei au fost liberaţi condiţionat în prima zi a aplicării noii legi a recursului compensatoriu, iar alţi 202 sunt în analiză .

 

 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.