Peste 2.600 de locuinţe, anexe gospodăreşti, curţi şi subsoluri ale unor imobile din 15 judeţe au fost inundate în urma ploilor, pompierii, jandarmii şi poliţiştii intervenind pentru salvarea persoanelor, supraînălţarea malurilor şi evacuarea apei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Peste 1.000 de pompieri militari, cu 470 de mijloace tehnice, au ajutat oamenii din localităţile afectate de inundaţii, au monitorizat zonele de risc şi au sprijinit autorităţile locale din cele 15 judeţe.

Cele mai multe intervenţii au fost în judeţele Caraş-Severin, Covasna, Timiş, Mureş şi Sibiu, fiind afectate peste 1.100 locuinţe şi anexe gospodăreşti şi aproximativ 1.500 curţi şi subsoluri. Toate persoanele evacuate preventiv în ultimele 24 de ore au revenit în siguranţă la casele lor, potrivit Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

Evenimente

14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
20 noiembrie - Eveniment News.ro - Orașul meu - Acasă și la birou
28 noiembrie - Profit Financial.Forum

Marţi au fost suplimentate echipele de intervenţie cu peste 150 de pompieri şi 39 motopompe de mare capacitate, în judeţele Bacău, Caraş-Severin, Neamţ şi Timiş.

Pompierii militari şi voluntarii au pregătit peste 2.000 de saci cu nisip pentru consolidarea digurilor de apărare în zonele Gătaia şi Sculia, având în vedere avertizarea hidrologică pe râul Bârzava din judeţul Timiş. Până în prezent nu sunt înregistrate probleme, însă în zona posibil a fi afectată sunt aproape 100 de pompieri, care pot asigura prima intervenţie cu 18 motopompe de mare capacitate.

În judeţul Timiş, echipajele de pompieri au intervenit şi miercuri pentru evacuarea apei din gospodăriile afectate în localităţile Lugoj, Boldur, Săcălaz şi Sânmihaiu Român.

În dispeceratul ISU Caraş-Severin s-au primit peste 350 de apeluri în aproximativ 12 ore. Aproximativ 150 de pompieri militari au fost prezenţi în zonele afectate de inundaţii pentru a interveni în sprijinul populaţiei şi autorităţilor locale, iar intervenţiile continuă şi miercuri.

La nivelul tuturor inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă din judeţele afectate de inundaţii au fost activate grupele operative şi suplimentate efectivele de intervenţie. Totodată, la nevoie, echipajele de salvatori vor fi trimise imediat în zonele de risc, pentru evacuarea populaţiei, animalelor şi bunurilor aflate în pericol şi pentru prevenirea sau limitarea inundaţiilor, a precizat IGSU.

Intervenţiile sunt monitorizate şi coordonate permanent prin Centrul Operaţional Naţional din cadrul IGSU.

În ultimele două zile au fost emise o sută de avertizări meteorologice şi hidrologice, care au vizat cea mai mare parte a ţării, 50 dintre acestea fiind cu efecte imediate, a precizat Ministerul Afacerilor Interne.

În judeţele vizate de atenţionări s-au trimis efective suplimentare, astfel: în judeţul Caraş-Severin au fost trimişi suplimentar 50 de pompieri din Dolj, Bucureşti şi Mehedinţi cu 12 mijloace de intervenţie, în judeţul Timiş pompieri din Hunedoara, Bihor şi Arad cu 16 motopompe şi autocamioane, în judeţul Bacău, 33 de pompieri cu 23 de mijloace de intervenţie din Călăraşi, Covasna, Prahova, Harghita, Ialomiţa şi de la unitatea Ciolpani, iar în judeţul Neamţ, 20 de pompieri cu şapte motopompe şi camioane din Cluj şi Mureş, a precizat MAI.

În judeţele afectate de inundaţii au fost trimişi în total peste 3.000 de pompieri, poliţişti şi jandarmi, cu 1.536 de motopompe de mare capacitate, bărci, autospeciale şi autocamioane, potrivit MAI. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.