Procurorii DIICOT au făcut, joi, opt percheziţii în judeţele Neamţ, Vaslui şi Dâmboviţa, la membrii unei grupări suspectate că a ucis un bărbat şi au rănit alte două persoane, în Irlanda, în 2014. Liderul grupării este arestat la domiciliu în Irlanda pentru că a atacat mai multe bancomate cu substanţe explozive, iar în România vor fi audiate cinci persoane.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit DIICOT, în august 2016 pe rolul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Structura Centrală s-a înregistrat un denunţ în care a fost descris modul în care a fost ucisă o persoană de sex masculin, în luna aprilie 2014, în localitatea Navan, Irlanda.

”În urma cercetărilor efectuate în cauză a rezultat faptul că ,la data de 10.04.2014, în jurul orei 01.45 – 02.00, la ordinul liderului grupării, membrii acesteia au acţionat în mod concertat pentru uciderea unui bărbat care ar fi încercat să-şi impună autoritatea în zona de acţiune a grupării infracţionale, pe teritoriul Irlandei. De asemenea, la aceeaşi dată, suspecţii au exercitat acte de violenţă (cu răngi şi cuţite) asupra a două persoane vătămate, lovindu-le pe acestea în zone vitale (în zona capului)”, anunţă DIICOT.

Potrivit procurorilor, ”membrii grupării au acţionat în mod premeditat în vederea uciderii victimei în sensul că au procedat la urmărirea şi supravegherea acesteia dintr-o locuinţă situată la parterul imobilului unde persoana vătămată îşi avea reşedinţa”.

Membrii grupării, înarmaţi cu arme albe, au pătruns în interior prin efracţie, spărgând uşa de acces în apartament şi procedând la lovirea cu cruzime a tuturor persoanelor aflate în locuinţă, în special a persoanei vătămate şi sustrăgând mai multe bunuri, în special, aparatură electronică.

”Deşi victima a încercat să se salveze sărind de la balconul apartamentului situat la etajul întâi al clădirii, membrii grupării au continuat urmărirea acesteia şi aplicarea în continuare a mai multor lovituri, în special la nivelul capului, ce au condus ulterior la decesul său”, explică procurorii.

În plus, anterior liderul grupului a ameninţat-o cu moartea,  atât pe victima în cauză cât şi pe o altă persoană vătămată, cu scopul de a obţine sume de bani cu titlu de taxe de protecţie, respectiv suma de 7.000 de euro.

În prezent, liderul grupării este arestat la domiciliu pe teritoriul Irlandei de Nord pentru atacarea unor bancomate prin folosirea unor substanţe explozive.

Cu ocazia percheziţiei au fost identificate şi ridicate, sume de bani, un laptop, 5 smartphone-uri, 47 de comprimate cu efect anabolizant, înscrisuri şi obiecte cu valoare probatorie.

La sediul DIICOT, Structura Centrală, vor fi aduse în vederea audierii un număr de cinci persoane.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.