Poliţiştii argeşeni anunţă, vineri după amiază, că au reţinut şase persoane în dosarul care vizează furturi de lemn de pe raza unui ocol silvic privat din localitatea Mihăeşti. Printre suspecţi se numără un angajat al ocolului silvic, suspectat că, avându-i complici pe mai mulţi localnici, a folosit ilegal dispozitive speciale pentru marcat copaci şi a permis celorlalţi suspecţi să taie ilegal arborii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Conform datelor furnizate de oficialii Poliţiei Argeş, cei şase reţinuţi sunt bărbaţi cu vârste cuprinse între 25 şi 34 de ani. Unul dintre ei, în vârstă de 27 de ani, din Mihăeşti, este angajat al ocolului silvic privat, el fiind cercetat pentru comiterea infracţiunilor de abuz în serviciu în formă continuată, fals informatic în formă continuată, instigare la tăiere ilegală şi la furt de arbori, folosirea fără drept a dispozitivelor speciale de marcat. 
Ceilalţi cinci suspecţi sunt tot localnici, suspectaţi că, în complicitate cu lucrătorul silvic, au tăiat ilegal arbori pe care i-au sustras sau au întocmit î fals documente pentru transportul materialului lemnos furat.
Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
Persoanele reţinute urmează să fie prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung, cu propuneri de luare a unor măsuri preventive.   
În urma percheziţiilor efectuate de poliţişti, joi 9 mai, în acest dosar, au fost descoperite şi ridicate bunuri şi obiecte cu valoare probatorie, precum şi bunuri, folosite la săvârşirea sau rezultate din săvârşirea infracţiunilor ce fac obiectul cercetărilor. Este vorba despre aproximativ 130 de metri cubi de material lemnos, 22 de motoferăstraie, 5 autovehicule, folosite la scoaterea materialului lemnos de la locul exploatării, respectiv la transportul pe drumurile publice în vederea valorificării, aproximativ 1.500 de euro şi aproximativ 25.000 de lei, sume rezultate din săvârşirea infracţiunilor la regimul silvic.
La descinderi, poliţiştii au constatat nereguli privind modul de deţinere al armelor de vânătoare şi de serviciu, deţinute de către bărbatul de 27 de ani şi de către un alt bărbat, de 52 de ani, rudă cu acesta.
„Astfel, poliţiştii au constatat că cei doi, care sunt deţinători autorizaţi de arme de vânătoare, nu păstrau armele în condiţiile prevăzute de Legea 295/2004, respectiv în dulap metalic, încuiat, astfel încât să nu fie permis accesul la arme al persoanelor neautorizate, aspecte ce atrag răspunderea contravenţională, conform aceluiaşi act normativ, cu măsura complementară de anulare a dreptului de deţinere, port şi folosire a armelor”, precizează sursa citată.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.