Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) Prahova anunţă că în timpul incendiului care s-a produs marţi la instalaţia de cocsare din incita rafinăriei Petrotel Lukoil "nu a fost afectată calitatea aerului în zonele populate, condiţiile atmosferice favorizând dispersia emisiilor".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
APM Prahova a arătat că în timpul desfăşurării incendiului produs marţi la rafinăria Petrotel Lukoil instituţia a trimis în cartierul Mihai Bravu, situat în estul municipiului Ploieşti, acolo unde este amplasată rafinăria, un laborator mobil care a făcut măsurări privind calitatea aerului.
 
"Conducerea Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului împreună cu cea a agentului economic au evaluat situaţia de la faţa locului din punct de vedere al impactului generat asupra mediului şi au dispus măsuri urgente pentru limitarea fenomenului până la stingerea incendiului şi îndepărtarea oricărui pericol. În urma monitorizării din perioada manifestării incendiului nu au fost înregistrate depăşiri pentru indicatorii măsuraţi şi nu a fost afectată calitatea aerului în zonele populate, condiţiile atmosferice favorizând dispersia emisiilor rezultate în urma incendiului”, a informat APM Prahova. 
 
Un incendiu a cărui cauză nu se cunoaşte a izbucnit marţi, la instalaţia de cocsare de pe platforma rafinăriei Petrotel Lukoil. Autorităţile au emis un mesaj Ro-Alert prin care au anunţat degajări mari de fum, îndemnând populaţia să rămână în locuinţe şi să închidă etanş ferestrele. 
 
Ministrul Mediului, Tanzcos Barna, se afla în Ploieşti, în vizită la o fabrică de băuturi răcoritoare, în momentul producerii incendiului.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.