Cel mai cunoscut creator şi producător de reclame din Arad, Călin Coman, a lansat ideea dezvoltării conceptului ”Pokemon Dracula” şi i-a scris premierului Dacian Cioloş un mesaj prin care îi propune să iniţieze un parteneriat cu producătorii jocului. Coman spune că Pokemonii cu chip de Dracula ar putea fi ascunşi în locuri din Transilvania, pentru promovarea turistică a zonei.
Călin Coman, cel mai cunoscut creator şi producător de reclame din Arad, a lansat pe Facebook o idee de promovare turistică, prin intermediul jocului Pokemon Go, pe care a transmis-o atât premierului Dacian Cioloş, cât şi companiei care produce aplicaţia.
”O idee de PR pentru România, şi nu doar PR... având şi potenţial economic. Domnule Dacian Cioloş, dacă sunteţi pe recepţie, puteţi să o consideraţi. E o chestiune care poate deveni serioasă. Dezvoltăm (România – n.r.) un concept de Pokemon Dracula. Am ataşat un exemplu făcut de mine (doar în scop de prezentare). Vorbiţi cu producătorii jocului, companiile Nintendo/Niantic, alocaţi un buget de la stat şi ascundem aceşti Pokemoni în toate locurile frumoase şi pitoreşti, de la Castelul Bran, până în pădurile frumoase din România. Dar mişcaţi-vă repede, fenomenul ia amploare acum”, i-a transmis Călin Coman premierului.
28 noiembrie - Profit Financial.Forum
Arădeanul nu a primit un răspuns la mesaj, dar acesta este marcat ca fiind "citit" în mesageria privată Facebook.
Contactat de News.ro, Călin Coman a declarat că a transmis această idee şi producătorilor jocului Pokemon, prim mesageria electronică.
”Noi suntem dispuşi să oferim ajutor pentru un astfel de proiect, fără obligaţii din partea Guvernului. Avem o casă de producţie, competenţe în grafică, animaţie, film, putem concepe un personaj 3D. Cred că ne trebuie mai mult imaginaţie, decât bani, pentru că nu este o investiţie mare”, a spus Coman.
Arădeanul consideră că autorităţile ar trebui să se implice în crearea unui ”Pokemon specific românesc”.
”Dracula este un personaj pur românesc şi România îl scapă printre degete în fiecare zi. Deţinem ceva unde nu există concurenţă. Pe Dracula, pe care lumea vrea să îl descopere aici. Dacă nu am reuşit capitalizarea lui fizică, prin dezvoltarea acelui parc tematic, Dracula Park, poate reuşim virtual să capitalizăm acest personaj”, a spus arădeanul.
Călin Coman este considerat unul dintre pionierii creativităţii în publicitate în zona de vest a ţării. Experienta şi-a câştigat-o la una din marile agenţii de publicitate din România şi, din 2002, la propria agenţie, Handsome Adv., prin intermediul căreia a dezvoltat brand-uri locale şi naţionale.
Pokemon Go, prima incursiune a companiei japoneze Nintendo în domeniul jocurilor destinate dispozitivelor mobile, a generat o veritabilă frenezie pe plan mondial în rândul posesorilor de tablete şi smartphone-uri, bucurându-se, la doar câteva zile după lansare, de un succes fenomenal.
Jocul poate fi descărcat gratuit pe dispozitivele mobile care funcţionează cu sistemele de operare Android şi iOS. Pokemon Go, care combină franciza veche de 20 de ani cu realitatea augmentată, permite jucătorilor să se plimbe în vecinătăţi cunoscute în viaţa reală, căutând în acelaşi timp personaje din jocul ”Pokémon”, pe ecranele smartphone-urilor.
Potrivit site-ului vox.com, jocul ”Pokémon Go” utilizează GPS-ul şi ora afişată de telefonul mobil pentru a detecta locul şi momentul în care utilizatorii se află în joc şi generează personaje din ”Pokemon” care ”apar” în jurul utilizatorilor (pe ecranul telefonului mobil), pentru ca aceştia să încerce să îi prindă.
Pe măsură ce utilizatorul se mişcă, mai multe tipuri de ”Pokémoni” apar în jurul lui, în funcţie de locul şi momentul în care acesta se află. Jocul îi încurajează pe utilizatori să se deplaseze şi să călătorească în lumea reală pentru a prinde ”Pokemonii” din joc. Această combinaţie dintre un joc şi lumea reală cu care interacţionează este cunoscută sub numele de ”realitate augmentată”.
În apropierea unui Pokémon, telefonul mobil primeşte o notificare şi camera foto a acestuia se declanşează, făcând să apară un ”monstru” în cadrul imaginii. Astfel, utilizatorul are posibilitatea de a-şi fotografia ”captura” acolo unde a găsit-o.
Jocul ”Pokémon Go” se desfăşoară într-un univers populat cu creaturi exotice şi puternice - acestea pot să semene cu şobolani, şerpi, dragoni, dinozauri, păsări, ouă, copaci şi chiar săbii. În acel univers, oamenii, denumiţi ”antrenori”, călătoresc în jurul globului pentru a îmblânzi acele creaturi şi, într-o manieră care generează întrebări etice, le folosesc punându-le să lupte unele împotriva celorlalte.
Lansat pe 6 iulie în SUA, Australia şi Noua Zeelandă, jocul ”Pokémon Go” a atras într-o singură zi mai mulţi utilizatori în Statele Unite decât reţeaua de socializare Tinder pe dispozitivele care folosesc sistemul de operare Android. Totodată, rata zilnică a utilizatorilor activi este aproape egală cu cea a reţelei de socializare Twitter. Jocul este utilizat în medie 43 de minute pe zi, mai mult decât WhatsApp sau Instagram.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.