Mini-seria Netflix „Adolescence”, care abordează subiectul influenţelor toxice şi misogine la care sunt expuşi tinerii online şi care stârneşte o dezbatere socială în Marea Britanie, va fi difuzată gratuit în şcolile secundare din ţară, a anunţat luni Downing Street.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

„Aceasta este o iniţiativă importantă pentru a încuraja cât mai mulţi elevi să urmărească programul”, a declarat premierul britanic Keir Starmer, care a urmărit el însuşi serialul împreună cu copiii săi adolescenţi.

„Trebuie să abordăm problemele ridicate de acest serial revoluţionar”, a adăugat el.

Serialul a stârnit o dezbatere amplă în societate şi în rândul politicienilor. La 20 martie, prim-ministrul a declarat că doreşte să abordeze această problemă socială şi că violenţa tinerilor influenţaţi de conţinutul online este „detestabilă”.

Deputatul laburist Anneliese Midgley a abordat, de asemenea, subiectul în timpul interpelărilor prim-ministrului din 19 martie. În opinia sa, „Adolescence” „evidenţiază radicalizarea masculină online şi violenţa împotriva fetelor”.

La rândul lor, creatorii serialului au cerut ca acesta să fie difuzat în Parlament şi în şcoli „pentru a produce o schimbare”.

„Nu ne-am gândit niciodată că va avea un asemenea impact”, a declarat Stephen Graham, co-scenarist şi actor al serialului, pentru BBC. „Am realizat acest serial cu integritate, respect şi umanitate”.

„Adolescence” doboară recorduri de difuzare pe platformă până la punctul de a deveni un adevărat fenomen. Până acum, nicio altă miniserie nu a atins un astfel de scor în doar 11 zile. În cea de-a doua săptămână a sa, serialul a adunat peste 42 de milioane de vizualizări. O creştere semnificativă faţă de prima săptămână. La cinci zile de la lansare, miniseria adunase 24 de milioane de vizualizări.

Reconectarea cu adolescenţii

Serialul, creat de Stephen Graham şi Jack Thorne, este alcătuit din patru episoade de aproape o oră, toate filmate în plan-secvenţă, şi rezonează cu evenimentele actuale din Marea Britanie: atacurile cu cuţitul, influenţa masculiniştilor precum Andrew Tate şi discursurile misogine asupra anumitor tineri şi imposibilitatea de a controla viaţa online a adolescenţilor.

Scopul acestei serii este de a încuraja părinţii să restabilească legătura cu adolescenţii lor: „Vorbiţi între voi, este singura modalitate de a înţelege ce se întâmplă”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.