Coldplay l-a invitat pe actorul Michael J. Fox, 63 de ani, pe scena Glastonbury, sâmbătă seara, pentru a cânta la chitară în timpul setului principal al grupului, potrivit Variety.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Principalul motiv pentru care suntem într-o trupă este "Înapoi în viitor"", a declarat Chris Martin, solistul Coldplay, după spectacol. "Aşa că îi mulţumim lui Michael, eroul nostru".

Înainte de a cânta "Humankind", Martin a interpretat versuri în care i-a amintit pe fondatorul Glastonbury, Michael Eavis, şi pe Fox. Acesta din urmă a cântat cu grupul şi i-a acompaniat la "Fix You".

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

"Cu riff-ul lui Chuck Berry şi felul în care l-a lovit pe Biff: doamnelor şi domnilor, vă rog să-i uraţi bun venit lui Michael J. Fox", a anunţat Martin când actorul a urcat pe scenă. Fox, care se luptă cu boala Parkinson din 1991, a apărut în scaun cu rotile.

De asemenea, grupul a invitat-o pe cântăreaţa de rap Little Simz, debutând o nouă colaborare. Se pare că titlul piesei este "Supernova", iar refrenul conţine versurile "and so we pray". Burna Boy are, de asemenea, un vers pe piesă, deşi nu a fost prezent la spectacolul de la Glastonbury. Cântăreaţa palestiniană Elyanna a fost, de asemenea, prezentă pe scenă pentru a ajuta la partea vocală.

Apariţia surpriză a lui Simz a venit după ce acesta a cântat pe Pyramid Stage chiar înainte de Coldplay. Înainte ca Simz să urce pe scenă, trupa a cântat o serie din cele mai de succes piese ale sale, începând cu "Yellow", "The Scientist" şi interpretând "Viva La Vida" cu o orchestră.

La final, după interpretarea piesei "Sparks", solistul Chris Martin a cerut publicului să ridice mâinile şi să transmită dragostea lor "în Israel sau Palestina, în Ucraina sau Rusia, oriunde doriţi".

Coldplay a avut-o alături şi pe Victoria Canal pentru "Paradise". Cântăreaţa şi compozitoarea în vârstă de 25 de ani s-a alăturat formaţiei la voce şi pian.

Coldplay sunt legende Glastonbury - trupa condusă de Chris Martin cântând prima dată la festival în 1999 şi continuând să fie cap de afiş în 2002 (înlocuind Strokes în ultimul moment), 2005, 2011 şi 2016. Spectacolul din acest an marchează a cincea oară când Coldplay este cap de afiş, ceea ce face ca trupa să fie prima care reuşeşte acest lucru.

În prezent, Coldplay se află încă în turneul "Music of the Spheres" şi a depus eforturi considerabile pentru a-şi diminua amprenta de carbon, producând până acum cu 59% mai puţine emisii de CO2 decât ultimul lor turneu pe stadioane. După ce a depăşit 810 milioane de dolari venituri, turneul "Music of the Spheres" a devenit al treilea cel mai profitabil şi al doilea cel mai urmărit turneu din toate timpurile. Turneul se va încheia în noiembrie, în Noua Zeelandă. Formaţia britanică a susţinut în România două concerte. 

Formată în 1997 la University College London, componenţa actuală a Coldplay îi include pe solistul Martin, chitaristul Jonny Buckland, basistul Guy Berryman şi bateristul Will Champion. Trupa a vândut peste 100 de milioane de albume în întreaga lume.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.