Piesa „Blinding Lights” a artistului canadian The Weeknd a devenit cântecul Nr. 1 din toate timpurile în clasamentul Billboard, după cum a anunţat revista de specialitate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Melodia, lansată în noiembrie 2019, a petrecut 90 de săptămâni în topul Billboard Hot 100 şi este cea mai îndelungată prezenţă din toate timpurile în listă.

A depăşit astfel „The Twist”, lansată în 1960 de Chubby Checker.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Billboard Hot 100 clasifică de 63 de ani piesele după difuzările radio, vânzări şi streaming.

The Weeknd, pe numele real Abel Tesfaye, a lansat „Blinding Lights” în noiembrie 2019, fiind primul single de pe albumul „After Hours”. Până în septembrie 2021, piesa a fost accesată online de 2,5 miliarde de ori pe Spotify.

Melodia a ajuns în Hot 100 în martie 2020, în aceeaşi săptămână în care „After Hours” a debutat pe primul loc în Billboard 200.

A petrecut patru săptămâni pe primul loc în topul single-urilor, 43 de săptămâni - în top 5, apoi 57 de săptămâni - în top 10 şi 86 de săptămâni - în top 40. Per total, cântecul a înregistrat 90 de săptămâni în Hot 100, suficient pentru a detrona „The Twist” în clasamentul „Greatest of All Time Hot 100” al Billboard până în septembrie.

Locul al treilea este ocupat de single-ul „Smooth” - Santana feat. Rob Thomas, urmat de „Mack the Knife” - Bobby Darin, „Uptown Funk!” - Mark Ronson feat. Bruno Mars, „How do I Live” - LeAnn Rimes, „Party Rock Anthem” - LMFAO feat. Lauren Nemmett & Goonrock, „I Gotta Feeling” - The Black Eyed Peas, „Macarena (Bayside Boys Remix)” - Los Del Rio şi „Shape of You” - Ed Sheeran.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.