Twitter a anunţat, sâmbătă, că a limitat ”din greşeală”, temporar, angajamentul în cazul tweeturilor etichetate ale preşedintelui Donlad Trump, dar că ulterior a anulat măsura, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Unii utilizatori ai platformei de socializare au observat, sâmbătă, că nu pot să dea like sau să redistribuie tweeturile lui Trump etichetate de companie.

”Am luat din greşeală măsura de limitare a angajamentului pentru tweetul etichetat la care v-aţi referit. Această măsură a fost anulată”, a declarat un purtător de cuvânt al Twitter.

Casa Albă nu a răspuns unei solicitări de comentarii.

Informaţia a fost publicată anterior de publicaţiile The Verge şi The Hill.

Twitter a adăugat recent multiple avertismnte şi etichete pe tweeturi ale contului @realDonaldTrump, între care se află multe care au făcut afirmaţii nedovedite referitoare la fraude în alegerile americane.

Trump a publicat astfel de tweeturi şi sâmbătă, inclusiv unul în care afirmă în mod fals că a câştigat alegerile cu ”o majoritate zdrobitoare” de ”voturi legale”. Twitter a etichetat acest tweet, afirmând: ”Această afirmaţie referitoare la frauda electorală este contestată”.

Platforma de media socială a ascuns iniţial unul dintre tweeturile preşedintelui Trump sub eticheta ”interes public”, în luna mai, când preşedintele a încălcat politica Twitter referitoare la glorificarea violenţei.

După încheierea mandatului său de preşedinte, pe 20 ianuarie, Trump va trebui să respecte aceleaşi regului ale Twitter ca oricare alt utilizator al platformei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.