Specialiştii au identificat scurgeri de hidrocarburi petroliere în Someşul Mic, în aval de Podul Garibaldi, judeţul Cluj, fiind demarată o anchetă pentru identificarea sursei poluării.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Specialiştii Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Cluj au fost sesizaţi de către comisari ai Gărzii de Mediu privind scurgeri de hidrocarburi petroliere în Someşul Mic.

”Aceştia s-au deplasat imediat la faţa locului pentru verificarea cursului de apă în zona semnalată (în aval de Podul Garibaldi). La suprafaţa apei sunt irizaţii, pe o distanţă de aproximativ 500 de metri”, au transmis oficialii Apele Române.

Încă de la primirea sesizării personalul SGA Cluj a intervenit cu baraje absorbante pentru limitarea efectelor poluării.

De asemenea, au fost demarate verificări în teren pentru identificarea sursei poluării.

”Efectul scurgerilor accidentale este local şi nu a fost observată mortalitate piscicolă. Totodată, specialiştii Laboratorului Regional de Calitatea Apelor din cadrul instituţiei noastre au prelevat probe de apă”, au mai transmis oficialii Apele Române.

Deocamdată, rezultatele analizelor nu au fost comnunicate.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.